Evet... Göztepeliler sporcularının arma için saha içi gibi saha dışında da güzel şeyler yaptığını görmek isterler. Evrensel olarak bildiğimiz şu ki sosyal ağlarda paylaştığımız her şey olumlu olumsuz silinmez... Silsek de silinmez ve bir yerlerde izi kalır. Göztepe taraftarları, oyuncularının gerçek hayatta ve sosyal medyada neler yaptıklarına her daim özellikle dikkat ederler. Sosyal medyada direkt mesajlarda kimlerle ne konuştuğunuz ve yazdıklarınız bu açıdan da önemlidir (Örnek Brown Ideye). Göztepe futbol tarihi boyunca Üçlü-Dörtlü Oligarşiye alternatif bir yapı, bir rakip olmuştur. En kötü olduğu zamanlarda bile onları mağlup etmeyi başarmıştır. Bunun sonucu olarak oyuncuların Göztepe arması taşırken, başta Dörtlü Oligarşi armaları olmak üzere bütün armalardan uzak durmalarını isterler. Özellikle dörtlü oligarşiden gelenler ama her takım için geçerli bu söylediğim… Taraftarları, Göztepe’ye gelen oyuncunun eski takımına karşı oynarken ya da röportajlarda sempatik davranışlarda bulunmalarından/kalp atmalarından hoşlanmazlar (örnek Demba Ba)… En azından mümkün oluğunca tepkisiz kalmalarını beklerler. Göztepe taraftarları, Göztepe’den giden topçularının da armaya hala saygılı olmalarını beklerler. Buraya gelen oyuncu geldiği takıma sahada röportajda kalp atsın istemezler ama buradan gidenin bunu yapmasını beklerler (bu çelişkinin farkındayım). Yapanların yeri ayrıdır (örnek Adis Jahovic)… Yapmıyorsa da Göztepe aleyhinde ya da saygısız kabul edilebilecek bir üslupta konuşsun istemezler… Hele ki altyapıdan çıkanların… Bunlara ek olarak herhangi bir sebepten sporcunun oyundan sahadan kaçtığı (eski takımına mücadele etmemek, yeni transfer beklentisi vs) ya da elinden geleni yapmadığı fark edilirse ya da düşünülürse Göztepe taraftarı sporcuya çok büyük tepki verecektir.

Bir dip not... Göztepe için oyun sahasında sporcuların yaptığı her olumlu ve olumsuz hareket çoğunlukla oyuncunun kendi hafızasında yarattığından çok daha fazla olumlu ya da olumsuz iz bırakır Göztepe taraftarında. O an o hatırlatılanı siz hatırlamasanız bile, seneler sonra birileri Göztepe’de oynarken yaptığınız olumlu ya da olumsuz şeyleri hatırlatabilir.

Göztepeliler oyucularından özel hayatlarına dikkat etsinler barlarda kahvelerde gözükmesinler isterler. Göztepe taraftarları ağı ve iletişimi oldukça geniş bir kitledir. Sporcular olarak biliniz ki sizi bu yaklaşık 5 milyonluk -Avrupa’daki pek çok ülkeden kalabalık- bu şehirde, gittiğiniz her ortamda sizleri fark edip izleyecek Göztepeliler çıkacaktır. Yaptığınız olumlu ve olumsuz hareketler de ağlarda yankılanacaktır. Gittiğiniz yerlerde sigara/tütün ürünü veya alkol almanız başka hiçbir sebepten değil ama performansınızı düşürebileceği için hemen her zaman olumsuz karşılanacaktır. Mekanlarda olay çıkarmak ya da şımarıkça davranmak da hoş karşılanmayacaktır. Buna karşı Göztepe için sahada ya da dışarıda sosyal hayatta yapacağınız her güzellik de fazlasıyla yerini bulacaktır.

Taraftarların azımsanmayacak kısmı, Göztepe’de oyuncularına bütün eleştirileri ve hatta bazen sözel fiziksel olumlu olumsuz hareketleri/tacizleri yapabileceklerini kabul ederler. Şahsi olarak bu kanıda olmasam da, de facto durum budur… Bunu beklerlerken aynı olumlu olumsuz hareketler kendilerine yapılsa ne yaparlardı kısmını çoğunlukla düşünmezler ama özellikle tacizlere hiçbir karşılık verilmemesini beklerler. Bu bağlamda ne olursa olsun sporculara, sözel/fiziksel taciz durumunda bile soğukkanlı kalmaya çalışmalarını öneririm.

Bu satırları Göztepe armasını temsil eden tüm sporculara naçizane tavsiyelerim/önerilerim olarak yazdım... Söylediklerimde fazla olmayıp eksik olabilir... Göztepeli olarak Göztepe’ye gelen herkesin has Göztepeli gibi davranmasını bekleyemeyiz ama Göztepe armasına saygılı olmasını ve taraftarın hassasiyetlerine saygı göstermesini bekleyebiliriz. Umarım bu uzun buket yerini bulur ve faydalı olur...

Her şey sadece Göztepe’miz için...