Şöhret peşindeki genç politikacı Dursun, evlenmek için Temel’den kızını istemiş. "Kizumu hayatta bir politikacı ile evlendurmem!” demiş Temel. “Yarın sizin ilçedeki mitingde konuşmayum" demiş damat adayı Dursun gururla, “Gelup izler ve performansimu görürseniz fikrinizun değuşeceğinden eminum." Temel, daveti kabul etmiş ve gidip mitingi izlemiş. Ertesi gün de Dursun’u aramış, “Hakliymuşşun uşağum! Fikrimu gerçekten değiştirdum. Kizımla evlenebilirsun!” demiş ve eklemiş; “Çünkü gördüm ki politika konusunda senden hiç pir b.k olmaz!"

****

Bizde de her parti genel başkanı, Temel’in damat adayı gibi, bundan lider olur mu diye incelemeye alınır. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de yapılmıştı. İlk çıktığında fiziksel özeliğinden dolayı Gandi gibi, demişti. Bizim ne yazık ki hep bir “ GİBİ” hastalığımız vardır. Şifo gibi top oynuyorsa lakap hazırdır Şifo Mehmet... Mehmet Özdilek deseler hatırlamayabilirsiniz ama Şifo Mehmet’i herkes hatırlar.

****

Lüks bir lokantadan sinirle çıkan Temel’i gören Dursun, "Ne o Temel?” demiş “Niye suratun asuk?” “Niye olacak da?” demiş sinirle Temel, “Lokantadan çıkarken garson sanki hesabı ödememişum gibi gözümün içune paktı.” Dursun, "Ee, sen ne ettun peçi?” diye sormuş merakla. “Ne edeceğum da!” demiş Temel, "Pen de sanki hesabı ödemişum gibi dik dik onun gözlerinun içune paktum ve hemen oradan uzaklaştum!”

****

Evet, hiç bir şeyin gibisi, aslının yerini tutamaz. O yüzden 2010 yılında sayın Kılıçdaroğlu için; “Gandi Gibi Değil Kendi Gibi Lider” diye bir yazı yazmıştım. Pazar günü CHP’nin Balıkesir’de düzenlediği Milletin Sesi Mitingi'ne gittim. Sayın Kılıçdaroğlu son derece formundaydı. Mitingin sonunda beraber izlediğimiz dostum; “ Ne dersin?” dedi “Sayın Kılıçdaroğlu sanki Cumhurbaşkanı adayı gibi.” Sankisi ve gibisi yok, dedim bu konuşma net bir adaylık konuşması. "Ben Bay Kemal’im" dedi. "Bütün ömrümü Bay Kemal olabilmek için geçirdim" dedi. "Bay Kemal olmak zordur" dedi. "Namuslu olmayı, onurlu ve dürüst olmayı, eşini dostunu, oğlunu kızını, partilisini yandaşını değil, vatanını milletini düşünmeyi gerektirir" dedi. Sayın Erdoğan’ı kendi silahıyla vurdu, “ Evet, ben bay Kemal’im!” derken aslında “ Bay bay Erdoğan!” diyordu.

****

Pazar günkü mitingde ben, sankisiz, gibisiz Cumhurbaşkanı adayını, aslında sadece aday da değil, "Hak, hukuk, adalet!” diye “ Kuvva-İ Milliye” diye “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk” diye haykıran yeni Cumhurbaşkanımızı gördüm. Ve meydanı dolduran insanların gözlerinde de aynı inanmışlığı, aynı mutluluğu... Artık, ülkemizde de sanki; demokrasi, özgürlük, adalet, liyakat. barış ve huzur varmış GİBİ davranmak değil; Tüm bunları, gibisiz, sankisiz, en gerçek halleriyle yaşamak istiyoruz.


Yaşayacağız da...