İktidarın, en övündüğü şeylerden birisiydi yol yapmak. Ne konuda eleştiri getirirseniz getirin cevap hazırdı; 'Ama yol yaptık...' yapmadılar diyemem. Gerçekten de bölünmüş yol konusunda çok çalışmaları oldu.

Gördük ki, gerçekten yollar bölünmeyi sağlıyor... Konuyu dolandırmayayım. Seferihisar ile Özdere arasında dört yıldır yol çalışması var.

Özellikle yaz aylarında daha hummalı bir şekilde çalışmalar sürüyor.

O yolu, çok kullandığım için biliyorum. Toza dumana boğulmadan geçtiğim hiç olmadı.

Geçen yıl Ürkmez-Doğunbey arası bitti. Sonunda düzgün bir yola kavuştuk.

Daha sonra Özdere bölümünün çalışmaları başladı.

Geçen yıl Asker Kampı yakınlarında, yolun tam ortasında bir çukur bırakmışlardı. Çukur dediğim; 15 metre derinliğinde bir alan. Keskin bir dönüşle çukuru geçiyordunuz...

Her geçtiğimde kaza olmaması dileğinde bulunuyordum.

Sonunda yolu bilmeyen bir minibüs, içinde 15-20 kişiyle birlikte o çukura yuvarlandı.

Bunun sonucunda, Türkiye'deki klasik gelişme yaşandı ve üç gün içinde çukur kapatıldı. Yol normale çevrildi. Olan da, minibüse ve içindekilere oldu.

Bu yıl, yolun büyük bölümünü tamamlamışlar. Öyle tamamlamışlar ki; karşıya geçişe izin yok...

Mesela, aracınla yolun karşısındaki markete gitmek mi istiyorsun? İsteyebilirsin tabii... Ama, karşında karayolları gibi bir engel var. İşin zor. Karşı markete gidebilmen için en az 7 kilometre gidip oradan dönüp 300 metre ilerideki markete ulaşabilirsin. Koca karayolları, karşıya geçişleri unutmuş. İnsanlar da kendi çözümünü kendi bulmuş. Araya moloz dökmüşler ve yasa dışı şekildu U dönüşü yaparak karşıya geçiyorlar. Hiçbir uyarı olmadığı için de, acı fren ve klakson sesi eksik olmuyor. Benim bildiğim, şimdilik bir kaza olmadı. Ama kaza adım adım geliyor ve karayolları seyrediyor... Geçen hafta, Bolu'ya giderken Bursa çevre yolunda önümüze bir köpek çıktı. Çevre yolunda böyle bir olay, büyük bir kazanın habercisi demektir. Oluşabilecek çok büyük zincirleme kaza, sürücülerin dikkati sayesinde önlendi. Kaza sonrası çevredekilerle konuştum. Meğer o yolda böyle kazalar sık oluyormuş. Çünkü Karayolları, yol yaparken hayvanları hiç hesaba katmamış. Doğal alanları kapanan hayvanlar trafiğe aldırmadan yola atlıyormuş. Bu durum da, ölümlü kazalara davetiye çıkarıyormuş. Karayolları sadece yol yapıyor.

Ne insanların evini barkını önemsiyor, ne hayvanları ne onların doğal haklarını...

Mantık belli; biz yaptık oldu...