İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Turbun büyüğü' diyerek ifşa ettiği bilirkişi ile yaptığı röportaj nedeniyle gözaltına alınan Barış Pehlivan, Halk TV'nin Sorumlu müdürü Serhan Asker ve söz konusu yayının moderatörü Seda Selek geceyi Emniyet'te geçirdi.
Üç gazeteci de sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Ankara'da gözaltına alınan Serhan Asker, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında SEGBİS ile ifade verdi. Ankara Adliyesi'ndeki ifadesi sona eren Serhan Asker suçlamaları kabul etmediğini yineledi.
Barış Pehlivan ise emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederek, Yeni Şafak Gazetesi'nin de söz konusu bilirkişiyle görüşüp haber yaptığını dile getirdi. Pehlivan, "Yeni Şafağa suç olmayan röportaj yapma faaliyeti Halk TV’den Barış Pehlivan'a nasıl suç olabilir?" ifadelerini kullandı.
Seda Selek de suçlamaları kabul etmediğini beyan etti.