Can Dostlar sayfasını yaptığım günden bu yana çevremden sonsuz destek alıyorum. Hayvanlarla ilgili bir olay, yeni bir haber, paylaşılmayı hak eden türden ilgi çekici bir bilgi olduğunda ailemin, arkadaşlarımın, hayvanseverlerin ve meslektaşlarımın aklına gelen kişi olmak inanın şahane bir duygu.

Bilgi paylaşıldıkça çoğalıyor, değerleniyor, insana mutluluk veriyor.

Geçtiğimiz günlerde meslek büyüğüm Atilla Köprülüoğlu’nun bana gönderdiği video da, uzun süre yüzüme bir gülümseme kondurmayı başardı. 

Belki haberlerde veya sosyal medyada zaten rastlamışsınızdır ama denk gelmeyenler için, TFF 1. Lig'in 22. Haftası’nda Fatih Karagümrük-Giresunspor maçında yaşanan komik olayı anlatayım.

Hakem, ev sahibi takıma serbest vuruş veriyor. Tam futbolculardan biri serbest vuruşu kullanacakken sahaya dünya tatlısı bir köpek girip topla oynamaya başlıyor. 

Belli ki kıpkırmızı topun peşinden koşturan futbolcu abilerini izlerken kıskanmış, “ben de oynamak istiyorum” diye düşünüp sahaya dalıvermiş. 

Köpeği sahadan çıkarmak için önce topu kenara atma taktiği deneniyor. Sevimli köpek topun peşinden bir an için sahadan çıksa da; birkaç saniye içinde yeni topu görüp geri dönüyor. Sonunda bir futbolcu kucaklayarak köpeği sahanın dışına taşıyor.

Köpeğin güzel enerjisi, topu saklayışı, oyunun bir parçası olmak isteyişi gerçekten de izlenmeye değer… Siz de Google veya Youtube’a “Karagümrük-Giresunspor maçı sahaya köpek girdi” diye yazarsanız, bu harika anları izleyebilirsiniz.

***

Ben sadece videoyu izlemekle kalmadım, sosyal medyada bu olayın üzerine yazılıp çizilenlere de şöyle bir göz attım. Keyfim iki misli arttı. 

Kimisi diyor ki “Karagümrük bu köpeği maskot yapmalı”, bir başkası “Şu güzelliği lütfen biri sahiplensin” çağrısı yapıyor. “Serbest vuruşları bundan böyle bu arkadaş kullansın, çok yetenekli” diyenler mi istersiniz, “köpeklerden oluşan bir futbol ligi çok eğlenceli olurdu” önerisi getiren mi…

Özetle, futbol aşığı patili dostumuzun bu korsan girişimi, herkesi eğlendirmiş, güldürmüş, keyiflendirmiş.

Hayvanların insanlarla iletişim kurduğu büyülü anlara bayılıyorum. Onlar öyle saf, çocuksu bir duygu ile bize yaklaşıyorlar ki, içimizdeki çocuk hemen cevap veriyor. Onların güzel enerjisi sayesinde günlük sorunlar rafa kalkıyor, birden hayat çok da kötü görünmüyor gözümüze…

Bence hayvanlar, bize verilmiş en güzel hediyelerden biri.

Siz de hayatınızda onlara daha çok yer açın; dünyanızın güzelleştiğini, neşenizin yerine geldiğini göreceksiniz.