Pazar günleri Uğur Dündar usta, Atilla Köprülüoğlu, Esat Erçetingöz, Denizhan Güzel gibi bizim basın emekçisi dost arkadaş grubumuzla birbirimizi aradığımızda Nazım Hikmet’in “Bugün Pazar” şiiri ile selamlaşarak geçer.

Son Pazar günü ise Kitap Kafesi açılışına davetli olduğum için Seferihisar’daydım.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildiğinde Tunç Soyer kendisine, çiçekler, tatlılar göndermek yerine kitap gönderilmesini duyurmuştu.

Biz de her mahallede kütüphaneler kurulmasını önermiştik… Kültür, sanat ve bilim çerçevesinde büyük atılımlar yapan Tunç Soyer, Kitap Kafe’nin dördüncüsünün açılışını Seferihisar’da gerçekleştiriyordu.

Giderken de aklımda 21 Ağustos 2013 günü Can Yücel’in kurulmasını vasiyet ettiği ormana devrimciler için 23 fidan dikim töreni gerçekleştirilmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yazar Cezmi Ersözlü’nün ortaklaşa projesiyle hayata geçen ‘Can Yücel Ormanı’na Deniz Gezmiş’ten Uğur Mumcu’ya, Harun Karadeniz’den Abdi İpekçi’ye, Nesim Çimen’den İbrahim Kaypakkaya’ya, Ali İsmail Korkmaz’dan Mehmet Ayvalıtaş’a öldürülen devrimcilerin birer fidanı dikilmişti.

21 Ağustos aynı zaman da Can Yücel’in doğum günü…

Yoldaşlarımızı anarken hüzünleniyoruz ama ülkemde ilk kez bir devrim ormanı yapmanın heyecanını da yaşıyorum.

Düzenlenen açılış töreninde dönemin Seferihisar Belediye Başkanı olan Tunç Soyer, İzmir CHP eski Milletvekili Musa Çam, Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Türkiye Milli Talebe Federasyonu Başkanı Yalçın Dağgüden ve 68’liler adına ben konuşmalarımızı gerçekleştirmiştik.

Bugün yoldaşlarımızı anarken hüzünleniyoruz ama o gün orada diktiğimiz fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmüş durumda… Aramızdan ayrılan devrimci arkadaşlarımızın bir dikili ağaçlarının olmasının heyecanını hep taşıyoruz.

Bizler, daha özgür ve haysiyetli yaşayalım diye büyük kavgalar vermiş, bize daha güzel yarınlar bırakmak için ölüme yürümüş yoldaşlarımız ‘Can Yücel Devrimciler Ormanı’nda nefes almaya, yaşamaya devam edecekler.

Yolunuz düşerse mavinin ve yeşilin içinde özgürlüğünüzü hissederek bir merhabanızı esirgemeyin o ormanın ağaçlarından…

Seferihisar’da dikilen fidanlar bir orman oldu.

Aşk olsun sana Can Baba aşk olsun

Aşk olsun size aşk olsun devrimci yiğitler

Ve sana da teşekkürler Tunç Soyer.

Bizim Deniz–Mare Nostrum

En uzun koşuysa elbet

Türkiye’de de Devrim

O, onun en güzel yüz metresini koştu

En sekmez luverin namlusundan fırlayarak…

En hızlısıydı hepimizin,

En önce göğüsledi ipi…

Acıyorsam sana anam avradım olsun

Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun… (Can Yücel)