Kurulmaya başlanan yeni dünya düzeninde; yaşamda, ekonomide, bilimde aklınıza gelen her sektörde yeni hedeflere gereksinim var. Bunu gerçekleştirmek için çağın gelişimine uygun yaklaşımlarla çizilecek bir "yol haritası" gerekiyor. Eskiyen fikirler ve bunları savunan "ESKİYEN YÜZLERLE" bunu gerçekleştirmek olanaksız. Köhnemiş düşünce yapısı ile geleceğinize "AMBARGO" koyacak olan bu yapının devam etmemesi gerekir.

Yaşantınızı etkileyen etmenlerin siyasetten ekonomiye, dış politikadan çevreye yıllardır değişmeyen "yüzlerin" ürettiği statükocu fikir ve politikalar olduğunu göreceksiniz.

Siyasete bakın. En alt biriminden en üst yöneticisine kadar aynı kişiler tarafından yönetilmekte, yeni kişi ve kadrolara şans tanınmamaktadır. Günaydın gazetesinin sahibi Haldun Simavi'nin 1979'da gazeteyi Kıbrıslı iş Ada'mı Asil Nadir'e sattıktan sonra söylediği; "Gazetecilikten gelen (patron) devri, dolayısıyla gazetecilik de bitmiştir. Bundan sonra farklı bir gazetecilik olayı yaşayacağız. Benim size öğüdüm, babamın dediği gibi bu mesleğe devam edecekseniz kaleminizi kırın ama satmayın, Onur'unuzla yaşayın." sözleri gerçekleşmiş, iş adamlarının egemen olduğu bir medya oluşmuştur. Buna paralel olarak medya da çalışanların (istisnalar hariç) yapısı da değişmiş kendilerine gazeteci diyen "Gas'teciler" in bir kısmı Ankara'da patronların hükümet ve kurumlardaki
işlerinin takibini yaparken, bir kısmı da "Kalemlerini kıramamış" patronlarının istemleri doğrultusunda hareket etmişler, etmektedirler.

Bilgi birikimi olmayan, soru sormasını bilmeyen, konuklarından fazla konuşan moderatörler ekranlarda boy göstermiş patronlarının görüşlerini topluma empoze etme yarışına girmişlerdir. 84 milyon nüfuslu ülkede başka kişiler yokmuş gibi 60-70 kişi o TV'den bu TV'den nefes nefese koşarak branşları dışında konularla da "ahkam" kesmeye devam ederek bu moderatörlere
konuk olmakta bir sakınca görmemektedirler. İç ve dış olaylarda hemen hemen hiç bir
öngörüleri gerçekleşmeyen bu kişilerin topluma vereceği hiç bir şey yoktur.

İşçi haklarını korumak durumunda olan birçok sendikacı kendi çıkarlarını bu hakların önüne koymuş STK'lar etkinliklerini kaybetmişlerdir. Adalet ve adil gelir dağılımı, her alanda özgürlük arayışları sürerken "ESKİ YÜZLER" ve onların oluşturdukları politikalardan bir şey beklememek gerekir.

Yeni dünya düzeni kurulurken Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacak yeni yüz ve onların üreteceği politikalar uygulamaya konulmalıdır. Bunun için deneyimlerini bilin ama "ESKİLERİ SİLİN". Yeni gelecek kuşak bunu başaracaktır. Hiç kuşkunuz olmasın.

CAN DOSTLARA, DOST ELİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında imzalanan protokole göre 5 bin köpek rehabilitasyona alınarak cip uygulaması, kuduz aşısı yapılarak kısırlaştırılacak. Anestezi ve operasyon riski kalktıktan üç gün sonra alındıkları adreslere bırakılacak. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde 143 kliniğin katkısı ile 973 yasaklı ırk statüsündeki köpek kısırlaştırıldı. Barınakları olmayan 17 ilçede de barınak yapılacak.