23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı… Hemen ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı… Doyasıya kutlayabiliyor muyuz?
Son yıllardaki milli bayramlarımıza dikkat ediniz! Hiç de eskideki gibi değiller! Gün geçtikçe de kutlamalar sönükleşiyor. Milli bayramlar, vatandaşın cumartesisi, pazarı gibi oldu! Bir nevi milli tatil yani! Bu bayramlarımızı gelecek nesillere aktaramazsak çok ararız gelecekte! Hem bu ülkeyi, hem de nimetlerini!
Gerçi sosyal demokrat belediyelerimiz birçok etkinlik düzenleyerek milli bayramlarımızı doyasıya yaşayabilmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. En azından merkezi yönetimin bu konudaki bilinçli “yapamazük”, “edemezük” tavırlarını hissettirmemeye çalışıyorlar. Bu defa da terör illeti ortaya çıkıp, canımızdan canlar alıyor! Ne yapıyoruz? Kutlamaları iptal ediyoruz! İnsanım yas tutarken tencere tava oynayacak değiliz ya birileri misali!
Tüm bu olumsuz tabloya rağmen, yine de doğru şeyler olmuyor değil! Çamdibispor, gelenekselleştirdiği Çocuk Futbolu Festivali'ni dün başlattı. 10 ve 11 yaş kategorilerinden takımların yaklaşık bir ay boyunca yeteneklerini sergileyecekleri mini turnuva Çamdibi Altınyıldız Spor Tesisleri'nde… Altınordu Spor Kulübü'nün ana paydaşı olduğu turnuvaya Bornova Belediyesi de destek oluyor. Geleceğin her anlamda sağlıklı bireylerinin yetiştirilmesine katkısı olacak bu turnuvanın mimarlarından Çamdibispor Başkanı Şefik Yılmaz ve ekibini kutluyorum. Turnuvaya destek olan Altınordu Başkanı Mehmet Özkan ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geleceğimizi, milli bayramlarımızı unutmadan kurgulayacak olan çocuk ve gençlere yaptıkları yatırım için!