Haber/ Gökçe ADAR

146 delegenin katılımıyla gerçekleşen Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi Genel Kurulu'nda demiryol işçileri yeni yönetimi seçti. 2010 yılından bu yana İzmir Şubesi Mali Sekreterlik görevini yürüten Hamdullah Giral, 90 delegenin oyunu alarak Demiryol-İş İzmir Şubesi'nin yeni başkanı oldu. Yeni yönetimde Aytaç Yılmaz Şube Sekreteri, Celal Dağaşan Şube Mali Sekreteri olurken, Ahmet Güler ve Rıdvan Demir ise Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Şube başkanlığı koltuğuna oturan Giral, 30 yıldır değişmeyen yönetimden sonra yeni oluşan yönetim kurulu ile işçilerin tamamını temsil eden, genç dinamik bir yapıya kavuştuğunu söyledi. İşçilerin sıkıntılarını daha iyi çözebilmek için, temsil alanlarının genişletildiğini ifade eden Giral, “İşçilerimizin meslek gruplarının hepsinden bir grup yaptık. Çünkü her grubun kendine özgü bir sıkıntısı var. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, sadece tren sürücüleriyle kısıtlı değil. Denizli'den Bandırma'ya kadar çok geniş bir örgütlülüğümüz var. Her kesimin farklı istekleri var. Örneğin; geçen gün tramvay sürücülerini ziyaret ettim. Sürücülerin en büyük sıkıntısı tuvaletlerinin olmaması. Uzun yol makinistlerimizin, İZBAN çalışanlarımızın, işçi manevracılarımızın da çeşitli sıkıntıları var. Biz bu sıkıntılara söz hakkı vermek amacıyla bu grubu oluşturduk” dedi.

Giral: Hepimiz aynıyız

Geçmiş yıllarda sendika içerisinde çeşitli görevlerde bulunduğunu ve bu görevlendirmelerde sürekli olarak sahada işçinin yanında olduğunu ifade eden Giral, şöyle konuştu: “Ben sürekli sahadaydım. Sahada olmaya devam edeceğim. Biz, kimseye 'kazanacağız' demedik. Zaten sendika yapısının içerisindeydik. Yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeliğim var. Sahaya indiğimizde yabancılık çekmedik. Seçim propagandası yapmadık. Sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntıları gidereceğimizi söyledik. Patron biz değiliz, patron işçiler. Başkanı, yardımcısı, üyesi farketmez. İşçisiyle, yönetimiyle hepimiz aynıyız.” İşçilerin birbiriyle daha fazla dayanışma içerisinde olacağını söyleyen Giral, “Biz bundan sonra tek ses olarak hareket edeceğiz. İşverenin hiç istemediği şey işçilerle sendikanın bir olması. Biz, birbirimize bir şey olduğunda, birlikte hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkana güveniyoruz

Sendika Şube Sekreteri Aytaç Yılmaz, kendisinin de uzun yol makinisti olduğunu hatırlatarak, başkanın her an yanlarında olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Demiryol kanadında bir sıkıntı olduğunda direkt başkan aranır. İnsanların her sıkıntısını biliyor. Çözüm odaklı çalışıyor” dedi. Şube Mali Sekreteri Celal Dağaşan ise, “Zaten eski yönetimde bir şey olduğunda Hamdullah Giral ilgileniyordu. Gece olması hiç önemli değil her saat, her dakika bizimle birlikteydi. Değişen bir şey olmadı” diye konuştu. İşçilerden Mehmet Gül ise, yeni yönetimle işçilerin toplu sözleşme sürecinden umutlu olduğunu belirterek, “İşçi sahada sendikacısını görmek istiyor. Arkalarında sendikasının olduğunu bilmek istiyor. En muhalif arkadaşımızın bile başkana olan güveni sonsuz” dedi.