Haber/ Gökçe ADAR

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun (KESK) kuruluşunun 24'üncü yılı, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İzmir'de de KESK üyesi sendika temsilcileri, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde bir araya gelerek, KESK'in önemine vurgu yaptı. KESK'e bağlı sendikalardan Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, KESK'in emek, barış ve demokrasi için birlikte mücadele anlayışıyla bugünden yarına mücadeleyi büyütmeye devam edeceğini söyleyerek, “Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK, ulu bir çınar gibi çeyrek asıra bir kala kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmaya devam ediyor. KESK, bugün ekonomik krizin ülkeyi kasıp kavurduğu süreçte, ülkenin dört bir yanından 'yandaş için değil, halk için bütçe' talebiyle itirazlarını sürdüren milyonların sesidir. KESK, kanser ilacını alamadığı için ölüme terk edilen hastanın, çocuğu ısınabilsin diye saç kurutma makinesi açıp öbür odada intihar eden annenin çığlığıdır. Fatih'te yoksulluktan intihar eden 4 çocuğun intiharına, Antalya’da ve ülkenin pek çok yerinde geçinemedikleri için ailece toplu intiharlara karşı duruşun adıdır. Hukuksuz ihraçlara karşı işine aşına geleceğine sahip çıkmak için Karşıyaka iskelede 125 haftadır oturma eylemleri yapan direnişin adıdır KESK” dedi.

Mücadeleyi yükseltme günü

KESK'in emekçinin yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Kılıç, 24'üncü yılın kutlama değil mücadeleyi yükseltme günü olduğunu ifade ettti. Kılıç, şöyle konuştu: “KESK, önüne çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta olmaya devam edecek. Elbette emeğin, barışın, kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak mücadeleyi yükseltmeden bu karanlık bulutlar kendiliğinden dağılmayacak. Emeğin hakları mücadelesini sürdürenlerin, demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin önündeki engellerin hiç olmadığı kadar arttığı bugün, bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür.”

Gezen: Hedef olduk

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise, KESK'in demokrasi düşmanları karşısında hedef olduğunu söyleyerek, “24'üncü kuruluş yıldönümümüzü dünyada emekçilerin ve ezilenlerin kapitalizmin bitmek bilmeyen saldırılarına karşı itirazlarının giderek yükseldiği bir dönemde karşıladık. Neo-liberal hegemonyaya karşı Fransa’dan Arjantin’e, Peru’dan Kolombiya’ya, Şili’den Ekvator’a, Lübnan’dan İran ve Irak’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada protesto eylemleri ve halk isyanları kapitalist sistemin meşruiyetini yitirmeye başladığını da göstermektedir. Dünya halkları gelir bölüşümü adaletsizliğine, işsizliğe, yoksullaştırma politikalarına, sosyal güvenlik haklarının her gün biraz daha budanmasına, emeklilerin sistem tarafından bir yük olarak görülmesine, güvencesizliğe, kadın bedenine ve emeğine yönelik saldırılarına başkaldırıyor, itirazlarını daha yüksek sesle ifade ediyor. KESK’li emekçiler olarak, emek ve barış karşıtı politikalara karşı çıktığımız, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ve gereğini yaptığımız için geçmişten bugüne emek ve demokrasi düşmanlarının hep hedefinde olduk” diye konuştu. Emeğin birliği ve kardeşlik için mücade edeceklerini dile getiren Gezen, “Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, dinci gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden KESK fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı, yol almaya da devam edeceğik” diye konuştu.