Haber/ Didar DEMİRCİ

İnsanların üzerinde psikolojik açıdan da ağır etkiler bırakan ve aynı zamanda en sevdiklerimizden uzaklaştıran koronavirüse karşı geliştirilen aşı, Türkiye’de ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı. Öte yandan aşının uygulanmaya geçmeden önceki süreçte var olan endişeler hala etkin ve bu nedenle gözler aşı olan sağlık çalışanlarının üzerinde! Onlarda saptanacak en ufak bir olumsuzluğa karşı endişeli bekleyiş sürüyor. Buna karşılık, ilk aşı olan sağlık çalışanlarının neler hissettiğini ve ne düşündüğünü paylaşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, “İlk aşılamanın bizlere yapılmasını olumlu karşılıyoruz. Olması gereken de buydu. Ama bir yandan da aşının güvenilirliği sorgulanıyor. Bu da bizi tedirgin ediyor” dedi.

Çözüm bulunsun

Aşı olan sağlık çalışanlarında şu ana kadar olumsuz bir yan etkinin görülmediğini dile getiren Batmaz, “Aşı olamayan sağlık çalışanları için bir çözüm bulunmalı. Arkadaşlarımızın aşı koruyuculuğu sağlanabilmeli. Bu noktada Sinovac dışında bir aşı alınacak mı?” diyerek, süreci takip ettiklerinin altını çizdi. Batmaz, konuya ilişkin aşılama sürecinin şeffaf ilerlemesinin de çok önemli olduğunu dile getirerek, karşılaşılan sorunların meslek örgütleriyle ortak bir şekilde ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

Kaygı ve umut

Aşılama sürecinde sağlık çalışanları olarak tedirgin olduklarını belirten Batmaz, “Acaba sorusu aklımıza geliyor. Bir yandan da umutluyuz. Karmaşık duygu silsilesi! Hem kaygı hem de umut var. Herkesin mutlaka aşı olmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü aşının zararı yok! Yararı olma olasılığı var” ifadelerini kullandı.