İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu bir TV programına çıktı, seçim dışında kendisine milattan önce/milattan sonra ne varsa soruldu. Konuşmaları montajlandı, FETÖ'cü, PKK'lı, terör sevici yapıldı. Bir gençle bu iftiranın tartışmasını yaşadı. Tartışma, "tokat attı" diye servis edildi. İmamoğlu uğradığı haksızlıklıklara, hakaretlere, provokasyonlara, komplolara yalanlara karşı sinirlenmeden soğukkanlıkla, akıl dolu kararlılıkla muhteşem ötesi tepkisini gösteriyor. Düşünsenize; "sana kafa atmak istiyorum" diyen çamur zihniyete bile gülümsüyor.

İktidar yetkililerinin sinirini bozan (!) bu insanüstü sabır, literatüre "Ekrem İmamoğlu sabrı" diye yerleşti. Dostum Dr. Ceyhun İrgil, İmamoğlu felsefesini şöyle açıklıyor: "İnsan olmakta zorlananlar için Ekrem Bey çok 'insan'. Sanırım bu nedenle rahatsız oluyorlar. Yıllardır vurdu, kırdı, küfür, nobranlık, boş hamasetten sonra onun 'insanlığı' elektrik şoku gibi insan olmayanı çarpıyor

İnsan olanı duygulandırıyor!"

Sonuna kadar katılınır bu açıklamaya!..

***

İstanbul'da sicili vukuatlı hakim, önündeki dosyalara bakacağına duruşmada avukatın eteğinin boyuna karıştı. Hakim Bey'in bu cesareti nereden bulduğu merak konusu oldu. Tepkiler üzerine etek ölçen hakim görevden alındı. Neye şaşırıyoruz ki? Kadın-erkek eşitliği fıtrata tersti değil mi (!)

***

Cumhuriyet Davası'ndan gülünç iddianameyle kelepçelenip Metris'e gönderilen (AYM hak ihlaline hükmetmişti) Kadri Gürsel, 5 saat sonra "denetimli serbestlik" kapsamında tahliye edildi. Yürek yaralayan o kelepçe; hukuğa, basın özgürlüğüneydi gazeteci dövenlerin serbest bırakıldığı Yeni Türkiyesi'nde! Adliye bahçesinde o kelepçeli fotoğrafa Nevşin Mengü şu yorumu getirdi: "Muhtemelen acemilikten değil bilakis bilerek hesaplanarak verildi. Amaç tüm gazetecilerin ürkmesi, oto sansürü arttırması!"

Meslektaşımıza görülen reva -onun da tweetinde paylaştığı- Martin Luther King sözünü bir kez daha haklı kılmıştır: "Herhangi bir yerdeki adaletsizlik, her yerde adalete karşı tehdittir!.."

***

İletişim Eğitmeni ve Medya Danışmanı Dr. Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılan davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı! Kabaş oysa yazdıklarında tek bir kişinin isminin geçmediğini aktarıyor.

***

Emekli Danıştay hâkimi S.Y., kendisini "peygamber torunu" olarak tanıtan U.A. tarafından dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi oldu. U.A.'ya 550 bin lira kaptırdığını, cinlerden kurtulmak için arabasını dahi sattığını öne süren eski hâkimin, avukat olan iki kızı da taciz iddiasıyla U.A.'dan şikâyetçi oldu! Hakim..Avukat..Cinci Hoca! Acı acı gülünüz, güldürünüz!..

***

İzmir-Kınık'ta asliye ceza mahkemesinin kadın hakimi, zabıt katibinden şikayetçi olduğu davanın savcılık iddianamesini kabul edip kendisine davetiye çıkarttı. Bununla da yetinmedi. İlk duruşmaya da hem hakim hem müşteki sıfatıyla çıktı. Sanık avukatının "reddi hakim" talebi üzerine de çekildi. Hem şikayetçi, hem de karar verici... Şaka gibi!..

***

Trump telefon edince FETÖ şüphelisi NASA çalışanı Türk tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yargı reformunu açıkladı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bugün açıklanan yargı reformu belgesini, Türkiye’nin büyük kucaklaşmasının adı olarak nitelediğim Türkiye ittifakının yol haritası olarak görüyorum”, "Sizi temin ederim AB standartlarının da üzerine çıkıyoruz bu reformlar gerçekleştirilirse” dedi (!)

***

Bütün bunlar; 2019'un "Hukuk olmazsa demokrasi olmaz" diyenlerin ülkesinde gerçekleşti!

Hukukun üstünlüğünde 113 ülkede 101'inci, ekonomik özgürlükte 115 ülkede 86'ncı, yolsuzluk endeksinde 180 ülkede 81'inci, özgürlükte 209 ülke arasında 153'üncü, özgür basında 180 ülkede 157'nci, eğitimde 72 ülkede 51'inci ve teknolojik gelişmede 82 ülke arasında 50'nci günümüz Türkiye'si... Necati Doğru'nun dediği gibi: "Hukukun tekeri patlak, adaletin lastiği kabak!"

***

Bu coğrafyada herkese, "Ekrem İmamoğlu sabrı" şart... Sabır bilgeliktir, sabır çelebiliktir, sabır güngörmüşlüktür. Sabır doğruluktur, sabır güzelliktir, sabır iyiliktir. Sabır yürekliliktir, sabır erdemliliktir, sabır yüceliktir. Sabır, insan olmanın temel özelliğidir. Sabır; adamlıktır!..