Devrim sözcüğünü de kirletiyorlar.
Yandaş gazetenin yalaka yazarı köşesinde ahkam kesiyor. Özel üniversitenin hukuk fakültesine ön kapıdan girmiş arka kapıdan çıkmış ekonomi dersi veriyor.
Zamanında FETÖ yalakalığı yapmış, örgütün bankasından kredileri lüplemiş, Boğaz'ın en lüks sitesinde milyon dolarlık evde oturuyor, kendini ekonomist sayıyor.
Bu ekonomi uzmanına (!) göre değerli bir türk lirası değersiz bir türk ekonomisinin göstergesi oluyor. Kurun yükselmesi ekonomimizin değerlendiğini gösteriyormuş. Yalakalıkta çıtayı yükseltiyor; ''Türkiye şu an Berat Albayrak önderliğinde köklü bir ekonomik devrim yapıyor.'' diyor. İyi mi?
Yapılan anti ithalat devrimiymiş. Artık ithalat cenneti olmayacakmışız.
Yalakalık yaptığı bakandan aldığı bilgiler yanlış olunca konuyu karıştırması da gayet doğal. Ulusal paranın değeri yüksek faiz rüşvetiyle yurda gelen sıcak para dolayısıyla artıyorsa elbette bunun geçici olacağı açık.
Ancak (burası çok önemli) bakanın görmek istemediği, ekonomi uzmanı (!) yazarın da anlayamadığı ulusal paranın değerinin nasıl korunacağı konusu.
Bak uzman(!) kardeşim senin anlayacağın şekilde özetleyeyim;
Önce üretimi artıracaksın. Gerek tarım üretimi gerek sanayi üretimi yerlerde sürünüyor. Çiftçi mazot ve elektrik zamları karşısında perişan. Senin tarım ürünleri ithalatın karşısında rekabet gücünü kaybetmiş. Sanayici dışa bağımlılığını sürdürüyor. Elektrik, doğalgaz zamları karşısında belini doğrultamıyor. 18 yılda elde ne var ne yok babalar gibi sattınız. Bir tek fabrika açamadınız.
Yabancı yatırımcı gelsin diye bas bas bağırıyorsunuz. Gelmiyorlar. Bütün kredi derecelendirme kuruluşları bizi riskli ülke ilan etmiş.
Enflasyon ve işsizlik oranları baz alınarak yapılan değerlendirmede Türkiye, sefalet indeksinde dünyada beşinci sırada yer alıyor. Yılbaşından bu yana dolar karşısında en fazla değer kaybeden para Türk lirası.
Dünya Özgürlükler Evi (Freedom House) nin raporunda, Türkiye'nin insan hakları ve demokratik özgürlükler açısından 'kısmen özgür ülkeler statüsünden özgür olmayan ülkeler statüsüne' gerilediğinden haberin var mı?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru sıralamasında ülkemizin üçüncü sırada olduğunu biliyor musun?
Dünya Adalet Projesi raporunda, hukukun üstünlüğü indeksinde 126 ülke arasında 109'uncu olarak gösterildiğimize ne dersin?
Şimdi hangi yüzle bu ülkede yerli ya da yabancı yatırımcıya davet çıkarabilirsin?
İthalat cenneti olmayacakmışız. İyi güzel de Doğalgazı, petrolü, otomotivi, tarım ürünlerini ne yapacaksın. İhracatın 168 milyar dolar, ithalatın 233 milyar dolar. Aradaki açığı neyle, Türk Lirası'yla mı kapatacaksın?
Kısaca böyle ekonomi uzmanı (!) kardeşim. Boşver ekonomi yazmayı. Yalakalığını başka alanlarda göster.