Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD), gelenekselleşen Perşembe kahvaltılarını sürdürüyor. 2018’in ilk kahvaltısının konuğu Kemalpaşalı milli sporcu, otomobil pilotu, iş adamı Galip Atar ve Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya oldu.

Kemalpaşa Ramada Otel’de, Atarlar Petrol sponsorluğunda gerçekleşen kahvaltının açılış konuşmasını gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, 2017 yılının ülke ekonomi adına başarılı geçtiğini belirterek “2017’de büyüme rakamları adına rekorlar kırıldı. Ortalama 6.8-7 civarı bir yıllık büyüme rakamının açıklanması bekleniyor. Bu hem ülkemiz adına hem de yatırımlarından vazgeçmeyen sanayicilerimiz adına gurur verici. Uluslararası ticari ilişkilerde de bu rakamlar biz sanayicileri olumlu etkiliyor. Ülkemizin komşularında çatışma koşulları devam etmesine rağmen bu başarının yakalanması, çatışma ortamı sona erdiğinde büyümenin daha da hızlanacağını konusunda bizlere umut veriyor” dedi

İhracatta mevcut pazarları koruma vurgusu


Türkiye’nin 2017 yılında ihracat açısından da çok önemli bir performans sergilediğini belirten Yöndem, “2017’de ihracat yaptığımız ülkeler arasında Almanya, İngiltere ve İtalya başı çekiyor. Onu ABD, Irak, Fransa, İspanya, Hollanda, İsrail ve BAE izliyor. Fakat Rusya’da çok ciddi pazar kaybı yaşadık. Milyar dolarlardan milyon dolarlara geriledik. Yeni pazarlar edinirken mevcut pazarları kaybetmemeliyiz. İhracat pazarlarımızı korumalıyız. Burada iş dünyası temsilcileri olarak ulaşabildiğimiz her yerde ticari ilişkileri geliştirme konusunda bizlere de büyük görev düşüyor. Ülkemizin kazanılmış pazarları korumaya çok ihtiyacı var” diye konuştu.

“Ülkemi temsil etmekten gurur duydum”


Yöndem’in ardından kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştiren Kemalpaşalı şampiyon otomobil pilotu, milli sporcu, iş adamı Galip Atar ise, “Otomobil sporları kendi içerisinde pek çok zorluğu barındırıyor. Takım oyunlarında 5-10 saniye dikkatinizi kaybetseniz antrenörünüz bile durumu fark etmeyebilir. Ama otomobil sporlarında saniyenin beşte biri kadar bile dikkatinizi kaybederseniz pist dışı kalabilir veya rakipleriniz tarafından geçilebilirseniz. 30 dakika boyunca, yüksek konsantrasyon gerektiren yarışlara çıkıyoruz. Tüm bu zorluklara rağmen Ferrari Challenge’da önce Avrupa birinciliği, ardından dünya üçüncülüğü unvanlarını elde ettim. Tüm dünyada ülkemizi temsil etmek, kürsüde Türk bayrağını dalgalandırmak benim için büyük bir şerefti” dedi.

Kemalpaşa’ya büyük yatırımlar yapıldı


Son olarak kürsüye gelen Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya ise, Kemalpaşa’da görev süresinin 1 yılını geride bıraktığını belirterek, “Kemalpaşa her gün daha fazla gelişen ve çok yüksek gelişme potansiyeline sahip bir ilçe. Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimler tarafından Kemalpaşa’ya büyük yatırımlar yapıldı. Örneğin Belkahve Tüneli’nin açılması, Kemalpaşa’nın kaderini değiştirecek yatırımlardan birisi oldu. Buradaki pek çok işadamıyla beraber temelini attığımız Yiğitler Barajı da hem sanayinin hem tarımın su ihtiyacını karşılayabilecek çok ciddi bir proje. Kemalpaşa sosyal ve ekonomik anlamda büyük adımlar atıyor. Biz de Kemalpaşa’da elimizden geldiğince bu hizmetleri destekledik ve bundan büyük bir memnuniyet duyduk” diye konuştu.