Tire Süt Kooperatifi, süt ve süt ürünlerindeki güvenilirliğini et ürünlerine de taşıdı. Kooperatif, modern işleme tesisindeki kapasitesini artırarak yerli üreticiden elde ettiği ürünleri tüketiciye ulaştırıyor. Üreticinin sadece sütünü değil, kesimlik hayvanını da değerlendirmek amacıyla Tire Organize Sanayisi'nde günlük 30 ton kapasiteli yeni bir Et İşleme Tesisi yaptıklarını dile getiren Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Üretici, emeğinin karşılığını alıp para kazanmak istiyor. Tüketici ise uygun fiyata güvenilir ürün almak istiyor. Biz de kooperatif olarak üreticiyle tüketiciyi dorudan buluşturma misyonuyla her geçen gün üretim kapasitemizi arttırıyoruz. Bunun için yaklaşık 8 milyon liralık yatırım yaparak son teknoloji ile kurduğumuz bölgemizin en modern tesisi olan fabrikamızda üreticinin besi hayvanlarına değer kazandırıldığı gibi, tüketiciye de güvenilir et ve et ürünleri sunuyoruz” dedi.

Veteriner kontrolünde

Beş yıldan bu yana Tire şiş köfte, sucuk ve döner üretimini sürdürdüklerini belirten Eskiyörük, üretim kapasitelerinin 10 kat artmasıyla birlikte yeni ürünlere de gireceklerini belirterek, “Şu ana kadar ürettiğimiz et ürünlerini zincir mağazalar ve seçkin şarküteriler vasıtasıyla tüketicilerimize ulaştırdık. Ar-Ge ekibimiz yeni ürünlerle ilgili çalışmalarını tamamlamak üzere. Önümüzdeki günlerde yeni ürünlerimizi de tüketicilerimize sunacağız” diye konuştu. Tire Süt Kooperatifi ortaklarından alınan her havyanın tek tek sağlık testinden geçtiğinin altını çizen Başkan Eskiyörük, şöyle devam etti: “Ortaklarımızın kendi yetiştirdiği yerli erkek hayvanlarını veteriner hekim kontrolünde alıp Büyükşehir Belediyesi’nin resmi mezbahasında kesimini yaptırıyoruz. Soğuk havalı araçlarla nakil ederek kendi tesisimizde işliyoruz. Sadece ortaklarımıza ait sağlıklı hayvanların etini işliyoruz. Ürünlerimizin direk üreticiden ve yerli malı olması nedeniyle tüketicilerimiz bize sahip çıkıyor. Çünkü biz alıp satmıyoruz, üretip satıyoruz”

Eskiyörük: Doğru modeliz

Tire Süt Kooperatifi olarak T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan “Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü” aldıklarını hatırlatan Eskiyörük şunları söyledi: “Okul Sütü ve Süt Kuzusu projeleriyle 10 yıldır İzmir’in çocuklarına hiç sorunsuz süt dağıtımını sürdürüyoruz. Sütte yarattığımız kaliteyi et ürünlerine de taşıdık. Diğer yandan bakanlığımızın layık gördüğü Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü ile sorumluluğumuz daha da arttı. Tüketicilerimizden sürekli ürün talebi alıyoruz. Bu bilinçle Türkiye’nin kooperatifleşme konusundaki yüz akı haline geldik. Biz, çıtayı her geçen gün yukarıya taşımaya devam edeceğiz. Tüm tüketicilerimiz kooperatif ürünlerini tercih ederek sağlıklı beslenirken aynı zamanda üreticiye destek olmalıdır.

Tire Süt Kooperatifi, Türk Tarımının sorunlarının çözümünde yol gösterici bir model olmuştur. Üretici para kazanarak güvence altında olmak istiyor, tüketici ise uygun fiyata güvenilir gıdaya ulaşmak istiyor. İşte bunun tek çözümü kooperatifleşmedir. Doğru model de Tire Süt Kooperatifi'dir”

Brezilya'da anlatacak

YAŞAR Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Uğur Gönül, 4-6 Kasım tarihleri arasında Brezilya'da gerçekleştirilecek Gençlik Tarım Zirvesi'nde (Youth Ag Summit) Türkiye'yi temsil edecek. 45 farklı ülkeden gıda güvenliğini savunan 100 genci bir araya getirecek olan zirvede Uğur Gönül, Birleşmiş Milletler tarafından da dünyanın örnek kırsal kalkınma modeli seçilen Tire Süt Kooperatifi'nin başarı hikayesini anlatacak. Gönül, "Brezilya'da düzenlenecek zirvede, küçük ölçekli tarla sahipleri ve çiftçileri güçlü bir işbirliği ile bir araya getiren bölgesel kooperatiflerden bahsedeceğim. Bunun en başarılı örneklerinden biri ülkemizin en büyük kooperatiflerinden biri haline gelen Tire Süt Kooperatifi'dir. Zirvede kooperatifin işleyişinden ve projelerinden bahsedeceğim” dedi.