Yeni yıla sayılı günler kala, sevdiklerine hediye almak isteyenler alternatif pazarları tercih ediyor. Fransız Kültür Merkezi'nin geleneksel yeni yıl pazarı da renkli ürünleri ile İzmirliler'i buluşturdu.

Fransız Kültür Merkezi tarafından her sene düzenlenen Yeni Yıl Pazarı etkinliğinde yılbaşı öncesi çoğunluğu el yapımı olan hediyelik eşyalar İzmirlilerin beğenisine sunuldu. 3 gün süren pazar bu yıl da büyük ilgi topladı. Pazarda çoğunluğu el yapımı takılar, örmeler, seramik, mozaik eserler ve dekoratif yılbaşı süsler ile yeme, içme stantlarıdaki tatlar da ilgi odağı oldu. Sergilenen ürünlerin kabulünde çok titiz davrandıklarını belirten İzmir Fransız Kültür Merkezi yetkilileri şunları söyledi:

ÇOĞU EL YAPIMI

“Sergilenenen ürünlerimizin neredeyse hepsi el yapımı ürünler, seçim aşamasında buna çok dikkat ettik ve çok sayıda başvuru olduğundan adil davranmak adına ön elemenin ardından bir kura çekimiyle katılımcıları belirledik, Yılbaşı öncesi sevdiklerine hediye almak isteyen, keyifli vakit geçirmek isteyen bütün İzmirlileri Yeni Yıl Pazarı'nda misifirimiz oldu” dedi. Yılbaşı pazarına aileleri ile birlikte gelen çoçuklar ise düzenlenen etkinliikte el becerelerini artıran çalışmalar yaptı.