Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Oluşturduğumuz kurul yatırımcılara yol gösterecek, doğru alanda doğru yerde doğru yatırımlar yapılmasını sağlayacak. Böylelikle bölge turizminin sağlıklı gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) bünyesinde, yönetim kurulu üyeleri arasında "Yatırım Danışmanlık Kurulu" oluşturuldu. ETİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Four Points by Sheraton İzmir Otel Genel Müdürü Bülent Süzer'in başkanlığında oluşturulan kurul, turizm yatırımcılarına danışmanlık hizmeti vermek üzere çalışmalarına başladı.

Ege Bölgesi'ne ilgi duyan turizm markalarının yatırımcı arayışında olduğunu belirten Bülent Süzer, "Markalarla yatırımcıları bir araya getireceğiz. Onlara danışmanlık hizmeti vererek yatırımları doğru yere yönlendireceğiz" dedi. İzmir'e yatırım yapmak isteyen pek çok kuruluş bulunduğunu anlatan Süzer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Markalar yatırımcı bulmak, İzmir'e yatırım yapmak için bekliyor. Bu aşamada doğru buluşmanın sağlanması, enerjinin, birikimin doğru yere yönlendirilmesi gerekiyor. Bölge turizminin çatı örgütü durumundaki ETİK burada çok önemli bir görev üstleniyor. Oluşturulan kurulun vereceği danışmanlık hizmetiyle markalar ve zincir otellerin alt markalarıyla yatırımcıları buluşturacağız."

Son dönemde iş otellerinin, lüksten arındırılmış ama rahat ve konforlu otellerin çok ilgi gördüğünü anlatan Bülent Süzer, yeni yapılan otellerin başka otelleri de alana çektiğini, yatırım yapılan alanın cazibesini arttırdığını söyledi. Yatırımcının "Nerede, nasıl otel açılmalı? Kentin dinamikleri nedir?" sorularına doğru cevaplar verilmesi gerektiğini vurgulayan Süzer, şu görüşleri dile getirdi:

"Örneğin, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne yakın Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir bölgesinde beş yıldızlı otellere ihtiyaç var. Bergama, Çandarlı, Dikili bölgesini hareketlendirecek Bergama Organize Sanayi Bölgesi projesi var. Bu projeler teşviklerle beraber geliyor. Kurulumuz bu tür yatırım alanlarını ve teşvikleri izleyecek ve yatırımcıları ona göre yönlendirecek."

ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Süzer, Eylül ya da Ekim ayında bir "turizm yatırım forumu" düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Kurulun veri toplama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Süzer, "Somut verilerin ortaya konacağı bu forum, bölgede yatırıma istekli yatırımcılarla markaları buluşturacak önemli bir etkinlik olacak" diye ekledi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, ETİK bünyesinde oluşturulan kurulun yatırım yapılacak alanlar, tahsisler ile ilgili danışmanlık hizmeti vereceğini belirtti. İşler, "Egeli turizmciler olarak, bölgede yeni turizm tesisi yapmak isteyen yatırımcılara danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yatırımcılara yol gösterecek, doğru alanda doğru yerde doğru yatırımlar yapılmasını sağlayacağız. Böylelikle bölge turizminin sağlıklı gelişmesine de katkı sağlamış olacağız" dedi.