Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) üyesi turizmciler, İngiltere’nin başkentinde düzenlenen World Travel Market’te (Dünya Seyahat Fuarı) turizm sektörünün yeni trendleriyle tanışacak. Sektörün uluslararası profesyonelleriyle bir araya gelecek Egeli turizmciler, ülke, bölge ve İzmir’in turizm potansiyelini anlatacak.

Londra’da 5 - 7 Kasım 2018 günleri arasında düzenlenecek Dünya Seyahat Fuarı 182 ülke ve bölgeden 5 bin 100 dolayında katılımcı ve 51 binden fazla yararlanıcıyı buluşturacak. Dünya turizm sektöründeki gelişmelerin ele alınacağı WTM Londra’nın bu yılki ana teması “turizmde dijitalleşme” olacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, fuarın dünya turizminin yeni trendleriyle tanışma, sektör profesyonelleriyle buluşma ve tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Geleceğin gezginlerinin istek ve beklentilerini karşılamanın önemli olduğunun altını çizen İşler, fuarla ilgili şu bilgileri verdi:

“WTM Londra’da ağırlık olarak sektörün dijitalleşmesi yolundaki fikirler ve öngörüler paylaşılacak. Fuar sırasında düzenlenecek panellerde sektörün uzmanları sosyal medyanın yarattığı yeni etkileşim biçimini anlatacak. Dijital dönüşümün sektörü nasıl şekillendireceği, insanları nasıl etkileyeceği tartışılacak. Dijital etkenlerin gezginlerin beklentilerinin gelişmesine etkisi ele alınacak.”

WTM Londra’nın konaklama sektörü için önemli bilgi ve verilerin elde edileceği bir etkinlik olacağının altını çizen Mehmet İşler, bir yandan teknolojik gelişmeleri izlerken bir yandan geleneksel yöntemlerle ülkenin, bölgenin ve İzmir’in tanıtımı için çaba harcayacaklarını söyledi. Fuarda yüz yüze görüşmeler yoluyla ülkemizin turizm potansiyelini anlatmayı sürüreceklerini belirten işler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası turizm fuarlarını tanıtım açısından çok önemsiyoruz. Seyahat kararları her ne kadar cep telefonu, tablet ya da dizüstü bilgisayarlarda alınmaya başlasa da, karar vermeyi etkileyen kişi, kurum ve kuruluşlarla buluşmayı ihmal etmiyoruz. Uluslararası fuarlar önemli tanıtım fırsatları sunuyor. ‘İzmir’e en az nüfusu kadar turist gelsin’ diyoruz. Bunu sağlamak için fuarlara katılmamız ve daha çok tanıtım gerekiyor.”

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir turizmi açısından iki yıllık yavaşlamanın ardından yeniden canlanan İngiltere pazarının yılın dokuz aylık döneminde yüzde 14 artış gösterdiğini hatırlattı. İngiltere pazarını daha da geliştirmeyi planladıklarını, WTM Londra’nın da yararlı olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.