Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı. Eğitimleri başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Urla Kaymakamı Önder Can, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, KOSGEB Güney Müdürü Mustafa Çanakçı, KOSGEB Kuzey Müdür vekili Oktay Sezgin, İŞKUR Şube Müdürü İbrahim Ay ile İstihdam Şefi Cengiz Özer katıldı.

Törende konuşan Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Özün, KOSGEB ve İŞKUR ile küçük işletmelerin iş dünyasındaki etkinliği ve rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli projelere imza attıklarını söyledi.

Hibe destekler
Özün, ‘2016 yılında düzenlediğimiz kurslara 293, bu seneki eğitimlere ise 343 kursiyerimiz katıldı. Kursiyerlerimiz İzmir’de ve diğer illerde iş hayatına atıldılar. Bu yıl 12 kursiyerimiz ilçemizde işletmelerini açmış durumda. 35 kursiyerimiz de hibe destek kredisi için KOSGEB’e müracaatlarını yaptı. Kısa sürede bu arkadaşlarımızın da destekler alarak iş hayatına kazandırılacağına inanıyoruz. Urla’ya yeni girişimciler kazandırmak bizi mutlu ediyor. İlçemizin ticari hayatına canlılık getirecek, Urla halkının refah seviyesini yükseltecek çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ dedi.
Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın kendi girişimcilerini yetiştirdiğine dikkat çeken İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, eğitimi programlarının ilçe kalkınmasına önemli katkı verdiğine dikkat çekti.
Mutlu, “Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası sadece eğitimleri düzenlemekle kalmıyor, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği altında eğitimlerin ardından kursiyerleri iş hayatına kazandırmak için gereken teknik destekleri de veriyor.

Urla Esnaf Odası yöneticileri bilgi ve tecrübelerinin ışığında iş kurma aşamalarında girişimcilere teknik danışmanlık hizmeti veriyor. Bu noktada oda yöneticileri sürdürülebilir iş fikirlerinin hayata geçirilmesini amaçlıyor. Her yeni açılan işyeri, istihdama, üretime, yatırıma önemli katkılar sağlayacaktır.   İşini kurmak isteyenlerin  hayallerine ulaşması, işsiz insanlara yeni imkanların sunulması bizi de mutlu etmektedir.’ diye konuştu.
Eğitim çalışmalarının ilçenin ekonomisine olumlu yansıyacağını belirten Urla Kaymakamı Önder Can ise Murat Özün’ün şahsında eğitimlere emeği geçenleri kutladı.