Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 Mayıs ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerini değerlendirerek, “Rakamlar korkutmasın, tablo düzelecektir” dedi.

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı Sanayi Üretim Endeksi’nin önceki aya göre yüzde 1,5 seviyesinde azalmasının önemli bir veri olduğunu fakat korku yaratmaması gerektiğini belirten Yöndem, “Her ne kadar bu istatistik sanayicimizin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini gösterse de, yatırım iştahımızla bu tablo tersine dönecektir. Rakamlar kimseyi korkutmasın. Özellikle Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘üretim teşvik paketi’nin etkileri kısa sürede bu istatistiklere de olumlu olarak yansıyacaktır” dedi.
Teşvikler yatırıma dönüşecek
Üretim teşvik paketi kapsamında çok önemli düzenlemeler yapıldığını belirten Yöndem, “Üretim teşvik paketi, özellikle emlak vergisi muafiyeti ve elektrikten TRT payının kaldırılması gibi çok önemli düzenlemeler içeriyor. Bizim de derneğimize kayıtlı üyelerin büyük bir bölümü OSB’ler içerisinde faaliyet gösterdiği için bu düzenlemeyi sevinçle karşıladık. Bu muafiyetler sayesinde sanayicimizin cebinde kalan para, ülke ekonomisine yeni yatırımlar olarak dönecektir” diye konuştu.

ARTARAK SÜRMELİ
Sanayicilere yönelik teşviklerin artarak sürmesi gerektiğine de dikkat çeken Yöndem, “Ekonomide olumlu rüzgarlar esmesi, sanayi üretimi artarken işsizliğin de azalması için sanayicilere yönelik teşvikler artarak sürmeli. Bu bağlamda yüzümüzü güldürecek yeni düzenlemeler yapılmasını da bekliyoruz” dedi.