Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu imzaladıkları protokolle sağlık turizminde hedefleri yükseltti.

Haber / Sinem DEMİREL

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyou (TURSAF) arasında “Sağlık Turizmi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokole TÜRSAB adına Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TURSAF adına da Başkan Dr. Tevfik Yazan imza attı. Sağlık ve tedavi amaçlı seyahat eden turist sayısının artırılmasını hedefleyen protokolün imza töreninde konuşma yapan Firuz B. Bağlıkaya, “Turizm sektörü, ülkemiz ekonomisine 21 milyar dolar üzerinde net katkı sağlayan ve dış ticaret açığının 3'te birini kapatan, bir numaralı stratejik sektör olarak da tek başına cari açığı kapayacak potansiyele sahip” dedi. Dünyada her yıl 11 milyon kişinin tedavi görmek ve sağlığına kavuşmak için tıbbi tedavi amacıyla seyahat ettiğini belirtti.

500 BİNİ AŞMALI


2017 yılında Türkiye'ye tıbbi tedavi amaçlı 500 bin kişinin geldiğini söyleyen Bağlıkaya, imzalanan protokol ile bu sayıyı ve sağlık turizminden elde edilen 2 milyar dolarlık geliri artırmak olduğuıu ifade etti. 60'a yakın termal kaynak ve bir o kadar da hastanesiyle İzmir'in sağlık turizmi açısından eşsiz bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen TÜRSAB Başkanı sözlerini şöyle sonlandırdı: “Afyon, Denizli, Bursa, Yalova, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde de sağlık turizmini zirveye çıkarmak için sektör olarak elimizden geleni yapacağız. Deniz, güneş, kum turizminin dışında alternatif turizm için imzalanan bu protokol büyük önem taşıyor.”