Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçılar Birliği ortaklığında ve Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilecek proje bir ilk özelliği taşıyor. Ülkemizin jeotermal kaynaklarının önemli bir kısmına sahip olan Ege’de enerji ihtiyacını jeotermal kaynaklardan sağlayan Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurulması ile hem bölgede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması sağlanacak hem de bölgede kurulacak modern teknolojik seralar ile seracılık faaliyetleri ivme kazanacak.

Proje kapsamında gelinen son noktayı paylaşmak ve istişarede bulunmak amacıyla Ege Bölgesi Sanayi Odasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Musa Bakan, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri  Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Valiliği YİKOB Dikili Temsilcisi ve Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ile Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri katıldı.

“Türkiye'nin en büyük projelerinden biri”

Dikili İlçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan Jeotermal Kaynaklı Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kuruluş işlemlerinde gelinen noktanın istişare edildiği toplantıda konuşan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç “bugün burada çok büyük bir projenin kalp atışlarını hep birlikte dinliyoruz. İzmir Dikili’de yapılan bu proje Türkiye'nin en büyük projelerinden biridir.  Burada toplam 80 adet 25 dekarlık sera kuracağız ve hepsi yüksek ileri teknolojili olacak. 200 milyon TL altyapı yatırımı, 800 milyon TL üstyapı yatırımı yani toplamda 1 milyar TL yatırımla çok büyük bir projeye imza atacağız” dedi.

Kurulacak olan seralarda 3500 kişinin istihdam edileceğini dile getiren Oruç “seracılık eğitim merkezi, kurutma tesisleri, işleme paketleme tesisleri de kurmayı hedeflemekteyiz. İl Müdürlüğümüzün de yardımlarıyla adım adım bölgeye ait ihtiyaç listesi çıkardık. İnşallah İzmir ve Dikili, Menderes, Kınık, Bergama Torbalı, Tire ve adını sayamadığım diğer ilçelerimize de Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgeleri kurma çalışmalarımız devam edecektir” dedi.