Yerli turistin ön plana çıkarılması amacıyla yapılan Erken Rezervasyon Kampanyası'nın tanıtımında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Bu kampanya sektörümüze can suyu oldu” dedi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2009’dan bu yana her yıl uygulanan “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2018 yılı tanıtımı 11. Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yapıldı. Kültür ve Turizm BakanıMUSTAFANuman Kurtulmuş’un da hazır bulunduğu toplantıya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türk Hava Yolları (THY) Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Timur Bayındır katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Numan Kurtulmuş, “Yeni dönemde Türkiye’nin turizmini yeniden canlandırmak ve Türkiye için yeni atılımlar gerekiyor. Turizmin bu noktada önde yürümesi gerekiyor. Avantajlı sektörlerin de başında geliyor. Turizm alanında herkesin yapacağı bir iş var. Ortak hareket edilmesi gerekiyor. Tüm çözüm ortaklarının aynı takım oyuncusu gibi oynamak mecburiyeti var. Bizim hükümet olarak yapacağımız katkı desteklemek” ifadesini kullandı.



8146 BİNDEN 16 MİLYONA

11 yıl önce başlayan Travel Turkey Fuarı’nın İzmir’in hakkı olduğunu söyleyen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Tanıtma Genel Müdürlüğü ile beraber başlatmış olduğumuz Erken Rezervasyon Kampanyası ile turizm sektörünü hareketlendireceğiz. Kampanyaya başladığımızda Türkiye’de gezen vatandaş sayımız 816 bin kişiydi, şimdi 16 milyon kişi çeşitli ülkelere gidiyor. Aralık’ta başlayan, Mayıs’ta biten kampanyamız yüzde 15 ila yüzde 45’lere varan indirimler içeriyor. Bakanlığımız önderliğinde çıkan kanun değişikliği ile sigortalı seyahat de başladı. Erken rezervasyon bize can suyu oldu” dedi.


AMACA YAKLAŞIYORUZ

Türk Hava Yolları Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, “Erken rezervasyona katkıda bulunuyor ve seyahati artıran bir girişim diye düşünüyoruz. Bu kampanyaları acentelerimizle sürdürüyoruz. İşler güzel gidiyor ancak yapılması gerekenler var. Sezonu 12 aya yaymak gerekiyor. Şu ana kadar münferit yolcularla ilerledik ama artık gruplara da yönelmek gerekli” diye konuştu.
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, iç pazarın en önemli turizm kaynağı olduğunu belirterek, “10 yıldır iç turizmi geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Erken rezervasyonu biraz daha artırmak ve tatil yapma alışkanlığını geliştirmek ve erken almanın ne kadar avantaj sağladığını anlatmak için böyle bir girişime girdik. Her gün amacımıza biraz daha yaklaşıyoruz. Turizmde çok önemli ülkelerle rekabet ediyoruz. Sektörün birlikte hareket etmesi gerekiyor” derken TÜROB Başkanı Timur Bayındır da otelciler açısından da gerekli olan erken rezervasyon sisteminin, iç pazarın gelişmesinde önemli olduğunu söyledi. Mustafa OĞUZ

Lezzet ve sanat bu kongrede buluştu

İZMİR'de, 11. Travel Turkey ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 3. Uluslararası Gastronomi Kongresi, Fuar İzmir'de sürüyor. Türkiye'nin lezzetleri, Dünya Gurme Şehirler Birliği üyesi İzmir'de vitrine çıkıyor, hem yöresel lezzetler tanıtılıyor hem de dünyaca ünlü şefler yeteneklerini sergiliyor. Kongre kapsamında, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisi masaya yatırılıyor. Düzenlenen yarışmalarda ise genç şefler yeteneklerini sergiliyor. Sunumu sanata dönüştüren pasta ustalarının şeker hamurundan yaptığı heykeller görenleri hayran bırakıyor.