Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, TSK’nın sınır ötesinde gerçekleştirdiği Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili eylemsizlik kararı aldı. İşçiler, sokakta değil tezgah başında eylem yapacak.

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, sendika ile MESS arasında devam eden toplu iş sözleşmelerinin tıkandığını ve grev kararı alındığını hatırlatarak, 2 Şubat’ta örgütlü oldukları işyerlerinde greve çıkacaklarını duyurdu. Greve çıkacağını duyuran sendika, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Operesayonu nedeniyle grev gününe kadar eylemsizlik kararı aldığını da ilan etti. Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, ülkemizin huzur ve güveni ve sınırımızın hemen yanı başındaki terör tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda Mehmetçiğimize hayırlı başarılar diliyoruz. Türk Metal Sendikası topluluğu olarak bütün varlığımızla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.”

MEYDANLARDA EYLEM YOK

Sendika; MESS’in toplu iş sözleşmesi sürecindeki uzlaşmaz tutumuna karşı bir tepki olarak, eylemlerini artırarak sürdürdüğü belirtilirken, yine geçtiğimiz haftalarda işyerlerinin
bulunduğu kent meydanlarında kitlesel eylemler yapıldığını hatırlattı. Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada meydanlarda ve caddelerde eylem yapmama kararı aldıklarını vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sendikamız, TSK’nın sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyon nedeniyle, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, kent meydanlarında ya da caddelerde eylem yapmama kararı almıştır. Yönetim Kurulumuz, yürekleri bir yandan Mehmetçiğimizle birlikte atan, diğer yandan da ailesine, çoluk çocuğunu insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak için ekmeğinin derdinde olan metal işçilerinin, eylemlerini bundan böyle işyerleri içinde, tezgah başında sürdürmelerine karar vermiştir.”