Ege Karadenizli Sanayici İş Adamları Derneği'nin (EGE KARSİAD) yeni başkanı AKP eski Konak İlçe Başkanı ve 27. Dönem AKP milletvekili adayı Temel Yıldırım oldu. Yıldırım, gerçekleştirilen olağan genel kurulda, 2005 yılında kurulan EGE KARSİAD’ın 5'inci başkanı seçildi.

EGE KARSİAD’ın bölgeler, kültürler arasında köprü olduğuna dikkat çeken Temel Yıldırım, "Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren Karadeniz kökenli bütün sanayici ve iş adamlarına ulaşacağız. Karadenizli iş adamlarının hem Ege Bölgesi’nde hem de köklerinin ait olduğu Karadeniz’de her alanda daha etkin biçimde temsil edilmelerini sağlayacağız" dedi. Yıldırım ayrıca Karadeniz’in coşkun ve atak karakterini Ege’nin akil ve dinginliğiyle birleştirerek, güçlü bir harmoni oluşturmaya çaba göstereceklerini de ifade etti.

'ÜLKEMİZE YÖNELİK EKONOMİK SALDIRILARIN FARKINDAYIZ'


Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle döviz kurlarına yönelik manipülasyon girişimlerinin mali dengemizi bozmayı amaçladığını düşünüyoruz. Türkiye son 8-10 yıl içinde tam bağımsızlık ve ekonomi mücadelesi veriyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsız sayılamayacağımız ortadadır. Ülke yönetiminde bulunanların siyaseten verdiği mücadeleye ekonomi alanında faaliyet gösteren herkesin de destek olması gerektiği kanaatindeyiz."

'KARADENİZ’DEN EGE’YE GELEN ÖĞRENCİLERİMİZE DE DESTEK OLACAĞIZ'


Dernek olarak ilk etapta kamu yöneticilerileri ve  STK’ları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade eden Yıldırım, Karadeniz Bölgesi'nden Ege'ye okumaya gelen öğrencilere sahip çıkacaklarını belirterek, "Ege Bölgesinde faaliyet gösteren Karadeniz kökenli bütün sanayici ve iş adamlarımıza ulaşacağız, ziyaretler gerçekleştirerek beklenti ve sorunlarını yerinde dinleyeceğiz. Karadenizli iş adamlarını hem Ege Bölgesi’nde hem de köklerinin ait olduğu Karadeniz’de her alanda daha etkin biçimde temsil edilmelerini sağlayacağız. Yönetim kurulumuzda, alanında son derece başarılı, sanayici iş adamları arkadaşlarımız var. Sadece sanayi ve ticaret alanında değil, bölgemizin sosyokültürel gelişimine de katkı yapmayı hedefliyoruz. Karadeniz’in coşkun ve atak karakterini Ege’nin akil ve dinginliğiyle birleştirerek, güçlü bir hormoni oluşturmaya çaba göstereceğiz" dedi.