Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin sanayileşerek büyüdüğünü belirterek, bunun çok önemli olduğunu dile getirdi. Şimşek, "Büyüme verisindeki tek olumsuz yan dış talebin katkısındaki düşüş" dedi. Bakan Zeybekci ise, "Büyüme performansı söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu" diye konuştu.

Türkiye ekonomisi, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1 büyüdü.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan büyüme rakamını değerlendirdi.

Mehmet Şimşek, TRT Haber'de katıldığı programda, "İlk 9 ayda 7,4 gibi çok güçlü bir büyüme söz konusu, 4. çeyrekte de devam ediyor. Yılın tamamında yüzde 5,5 hedefin epey üzerinde bir büyüme olabilir, rakamlar yüzde 6,5 bir büyümeye işaret ediyor. Büyüme hem yüksek, hem kapsayıcı, istihdam yaratan bir büyüme. Tarımın büyümeye katkısı sınırlı, dolayısıyla Türkiye sanayileşerek büyüyor, bu da çok önemli" diye konuştu.

Bir tek bu olumsuz görülebilir
Şimşek, "3. çeyrekte dış talebin katkısı oldukça düştü, bir tek olumsuz bu görülebilir, bu da iç talebin güçlü olmasından kaynaklanıyor" dedi.

Zeybekci: Söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, nisan ayından bu yana iki noktayı vurguladıklarını hatırlatarak, "Birincisi uluslararası kuruluşlar tahminlerini bir bir artıracak. İkincisi Türkiye 3. çeyrekte G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülke olacak" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, "Türkiye, 3. Çeyrekte yüzde 11,1’lik rekor büyüme performansıyla söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu" diye konuştu.

Elvan: Sıkı para politikası sürecek
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2017 genelinde 6-7 bandında bir büyüme beklediklerini bildirdi.

Elvan, "Enflasyon oynaklığının azalacağı, kurun dengeye oturacağını düşünüyoruz. Türkiye 2017 yılında yüzde 7'ye yakın bir büyüme gerçekleştirecek. Enflasyonda 2017 Aralık-2018 Mart ayları arasında aşağı yönlü bir hareket olacak" diye konuştu. Elvan sıkı para politikasının süreceğini dile getirdi.