Ege Otobüs İşletmeleri Derneği Başkanı Gerilakan, otobüs firmalarının ikram vermeyi durdurması ve servislerin ücretli hale gelmesinin sektörü zorlayacağını belirtti

gokce-adarAkaryakıt maliyetleri, köprü ve otoyol ücretlerinin artması yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarını zora soktu. Bu nedenle bazı otobüs firmaları yolculuk sırasında verilen ikramları kaldırdı. Konuyla ilgili konuşan Ege Bölgesi Otobüs İşletmeleri Derneği Başkanı Serdar Gerilakan, “Büyük sıkıntı içerisindeyiz. Dolar ve Euro’nun artması bizi büyük bir ekonomik sıkıntı içerisine soktu. Araç satış fiyatlarına yüzde yüz zam gelmiş durumda. ÖTV ve KDV’lere gelen zamlar da bizi ekonomik krize sürükledi. Bir çok firma çareyi yolculara verdikleri ikramları kaldırmakta buldu. İzmir Otoyolu’nda 2 bine yakın kişi çıkarıldı. Pamukkale, Kamil Koç gibi büyük otobüs firmalarında ise durum aynı. Geçenler de o firmalardan da 50 kişi çıkarttılar” dedi.

31 EKİMDEN SONRA


Havayolu sektörünün gittikçe büyüdüğünü dile getiren Gerilakan, “Artık, uzun mesafe yolculuğu kalmadı. İnsanlar hep uçağı tercih ediyor. Bu gidişle Diyarbakır, Bursa, Konya gibi diğer şehir menşei olan büyük firmaların otobüsleri kaldırılacak ve 31 Ekim’den sonra otogardan İzmir’in ilçelerine giden ücretsiz servisler ücretli olarak tahsis edilecek” şeklinde konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda destek vermesi gerektiğini belirten Gerilakan, “4 senedir sayısızca ulaşmaya çalıştık. Hiçbir şekilde cevap alamadık. Büyükşehir bizim ile ilgilenmedi. Bizim olduğumuz yer, kışın çok soğuk yazın çok sıcak. Biz çok kötü durumdayız. Siyasi gücümüz olmadığı için emekçiyi mağdur ediyorlar. Artık büyük firmaların da gücü kalmadı” ifadelerini kullandı.

Büyük firmaların otobüslerini kaldırılmasının ve şehir içi servislerin ücretli olmasının Otogar’daki esnafı da etkileyeceğini söyleyen Gerilakan, “Otogar’da kahvecisinden tutunda hediyelik eşya satan bir sürü esnaf , dükkan sakini var. Onlarda sıkıntı içerisine girecek” diye konuştu.