HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) yer alan Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin makine donanımına katkıda bulunan Gökçüoğlu Makina, Ajan Elektronik ve Dirinler Makina firmalarının temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Türk sanayine can suyu verecek nitelikli elemanı yetiştirme misyonu ile yola çıkan ve Türkiye’de örnek gösterilen Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, gerçekleşen törende konuşan İASOB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Dört firmamızın okulumuza armağan ettiği makineleri için bir aradayız. Beşinci senemizdeyiz. Türkiye’nin gurur duyduğu, örnek aldığı bir eğitim yuvası burası. Okulumuz, destek için sanayicilerden her zaman yardım almaya hazır çünkü burası yaşayan bir kurum ve ihtiyaçlarının sonlanma şansı asla yok. 680’in üzerinde olan sanayicilerimizden sadece makine değil maddi destek de bekliyoruz” diye konuştu.

Döngüyü kırmalıyız

Okulda 400’ün üzerinde tam burslu öğrenci olduğunu belirten Uğurtaş, şöyle konuştu: “MEB’den 6 bin lira öğrenci başına destek alıyoruz, öğrenci başına maliyet ise 15 bin lira. İASOB’nin okula ayırdığı kaynak ise 10 milyon lira. Bu şekilde okulu yapıp idame ettirmek Türkiye’de birçok organize sanayi bölgesinin cesaret edeceği bir şey değil. Elimizi taşın altına koyduk. İASOB, 10 milyon lira gibi ciddi bir kaynağı buraya aktarıyor. Eğer Türkiye sanayileşmede bir yere gelmek istiyorsa teknik eğitime bugünden daha fazla destek vermek zorundadır. Yapmazsak ara eleman ihtiyacını karşılayamadığımız gibi mühendisliklerden bizim istediğimiz gibi mühendislerin yetişmesi mümkün değil.” Ajan Elektronik Genel Müdürü Mehmet Çınarlı, sanayicilerin okula olan yardımlarının artması gerektiğini ifade ederken Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal ise sanayicilere destek çağrısında bulundu.

Bir ilk yaşanıyor

EBSO Başkan Yardımcısı ve Gökçüoğlu Makine Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, velilere meslek liselerinin doğru anlatılması gerektiğini söyleyerek “Uygulamamıza bu yıl EBSO Teknik Eğitim Komitesi olarak başlıyoruz. Velileri ikna etme noktasında sanayiciler olarak bilgilendirme yapacağız” dedi. Milli Eğitim Bakanı’yla görüştüğünü aktaran Gökçüoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de hiçbir meslek lisesinde eğitim programına bile girmemiş makineler, Türkiye’de ilk kez burada. Otomasyonunu burada öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle birlikte yapacağız. Dolayısıyla bir emek verildiği zaman başarılı olmama lüksü yok. Birlikte yapalım, bir ilki yaşatalım. Bizim verdiğimiz makineler, uçak sanayinde, otomotiv sanayinde, beyaz eşya sanayinde, viyadüklere üretim yapan sanayilerde, yıllardır üretip yurt dışına sattığımız ama eğitim programına almadığımız makineler. Bu günü yaşatmaya vesile olanlara teşekkür ediyorum.”