Sıradışı tasarımlarıyla öne çıkan yüzde 100 Türk sermayeli Artek Mobilyanın tescilli markası Fuga Mobilya, hem konforlu bir yaşamın kapılarını açarken hem de sanata verdiği destekle dikkat çekiyor.

sinannYüzde 100 Türk sermayeli Artek Mobilyanın tescilli markası Fuga Mobilya 1991 yılından bu yana konforlu mekanlar için çalışırken sanata verdiği destekle de yeni nesi mağazacılık anlayışını başarıyla uyguluyor. 25 yıldır yenilikçi çizgisiyle Türkiye'nin lider markalı mobilya firmalarından olan Fuga Mobilya, mağazalarında sergilediği sanat eserleriyle de fark yaratıyor. Karabağlar'da bulunan mağazasında ressam Elvin Öztürk'ün eserlerini sanatseverlerle buluşturan marka dileyen müşterilerinin tablolardan satın almalarına da imkan sağlıyor.

DOĞALA DÖNÜŞ


Fuga'nın kurulduğu günden bu yana sadece modern mobilya üreterek, aşırı gösterişten uzak, müşterilerinin ihtiyacı olanı, üst sınıf tasarımlarıyla hizmet verdiğini söyleyen Kadir Alkışel, “Fuga Mobilya’nın başarısı, tutarlı tasarım ile çağdaş ve estetik unsurlar oluşturmasında gizlidir. Her yıl koleksiyonumuza eklediğimiz yaklaşık 50 yeni tasarım ile, ürün yelpazemizi genişletiyoruz. Son yıllarda başlattığımız 'doğala dönüş' mottosuyla tasarlanan ve hayata geçirilen doğal ürünlerimiz oldukça dikkat çekiyor” dedi.


TAKDİR ALIYORUZ


Karabağlar'da 2 bin 500 metrekarelik mağazada İzmirliler'e hizmet verdiklerini hatırlatan Alkışel, “İzmirliler bizi çok benimsediler ve sahip çıktılar. Biz de bu desteği karşılıksız bırakmak istemedik. Fuga olarak İzmir'in kültür, sanat ve sosyual yaşamına katkı koymaya çalışıyoruz. İzmir'deki birçok sosyal projeye destek verdik. Birçok sanat etkinliğine sponsor olduk. İzmir'den aldığımız katkıyı bu şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Gayet güzel geri dönüşler ve takdir alıyoruz” diye konuştu.
Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (KARSAV) birçok etkinliğinin sponsorluğunu üstlendiklerini hatırlatan Alkışel, şunları kaydetti; “Mağazamızda sürekli açık olan bir resim sergimiz var. Mağazamızın farklı alanlarına yayılmış tablolar ressam Elvin Öztürk'e ait. Müşterilerimiz ev dekorasyonlarına uygun tablolardan istediklerini satın alabiliyorlar. Elvin Öztürk, satılan tabloların yerine yenilerini yapıyor. Talep olursa başka ressmlarla da çalışabiliriz.”



Hedeflerinde bir sanat galeri açmak da olduğunu ama henüz hayata geçiremediklerini ifade eden Alkışel, “Önümüzdeki yıllarda yapmak istiyoruz. Yerini bile ayırmıştık ama zamanı gelmeyince olmuyor. Değerli ressam arkadaşlarımız var, onlarla görüşmelerimiz de oldu. Ama ekonominin değişkenliğinden dolayı henüz hayata geçiremedik” şeklinde konuştu.