PÜİS Ege Bölge Başkanlığı İstişare Toplantısı İzmir’de gerçekleşti. Yeni dönemde PÜİS’in belirlediği 23 sorunun çözüme kavuştuğu belirtilen toplantıda konuşan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, sektörün çok zor günler geçirdiğini vurguladı.

Gerek pandemi gerekse döviz fiyatlarının kendilerini oldukça sıkıntıya soktuğunu ifade eden Okumuş, “Ekonomik anlamda çok zor günlerden geçiyoruz. Maliyetlerimiz çok yükseldi ama kar marjımız aynı. Her toplantıda söylediğim gibi maalesef batıyoruz” dedi. Asgari ücrete yapılacak zammın da maliyetleri artıracağını kaydeden İmran Okumuş, “İşimizin ve sektörümüzün geleceği ve kurtuluşu için sorumlu müdür, TMGD, iş güvenliği uzmanı gibi üzerimizdeki yüklerin alınması ve karımızın enflasyon oranında artırılması gerekir” diye konuştu.

25 SORUNDAN 23'ÜÇÖZÜLDÜ

PÜİS Ege Bölge Başkanı Mert Aslan ise teşkilat yapısındaki değişiklikle bundan sonra daha güçlü bir iletişim ağına sahip olacaklarını söyledi. Aslan, PÜİS’te yeni dönemde, yeni nesil sendikacılık anlayışının uygulandığını belirterek, “Teşkilat yapımızın değişimiyle aramıza yeni katılan il ve ilçe başkanlarımızın da desteğiyle artık çok daha güçlü bir iletişim ağına sahip olacağız” ifadelerini kullandı. PÜİS Genel Başkan Başdanışmanı Kemal Buluğ ise, geçtiğimiz dönemde PÜİS’in belirlediği 25 sorunun 23’ünün çözüme kavuştuğunu, yeni dönemde sorunların üzerine daha kararlı bir şekilde gidileceğini kaydetti.