İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, üniversiteden mezun olan gençlere deneyimlerinden yola çıkarak şu önerilerde bulundu:

"İlk olarak hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Dünya tarihine yön veren devlet adamlarının, çığır açan sanatçıların, buluş yapan büyük bilim insanlarının yaşam hikayelerini okuyun. Hepsinin birer hayalci olduklarını göreceksiniz. Atatürkümüzü okuyun, herkesin umudunun bittiği yerde, onun bugünkü Türkiye'den daha büyük bir ülke hayal ettiğini unutmayın. İkincisi çalışmaktan asla vazgeçmeyin. Başarılı olmak istiyorsanız çok çalışın. Mutlu olmak istiyorsanız çok çalışın, özgür olmak istiyorsanız çok üretin. Üçüncüsü cesur olun. Sırtınızı dayayacağınız duvarlar aramayın. Yeni yollar aramaktan çekinmeyin. Zarar ederim, para kaybederim, bir daha toparlayamam kaygısıyla yeni şeyler denemekten, hata yapmaktan korkmayın. Dördüncüsü kendinize inanmaktan asla ve asla vazgeçmeyin, başkaları gibi olmaktan korkun, yalnız kalmaktan korkmayın, kendi yolunuzu kendiniz bulun."

Mahmut Özgener ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite eş birincileri Büşra Bektaş, Fatma Kılıç ve Mert Yenice ile birlikte, şeref kütüğüne yıldız çaktı. Ailelerinin gururla izlediği Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları, diplomalarını alırken duygulu anlar da yaşandı. Törene AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, mütevelli heyet üyeleri ve çok sayıda akademisyen de katıldı. Yaklaşık 3 saat süren tören, kep atma seremonisi ile tamamlandı. Gençlerin ve ailelerin coşkusu görülmeye değerdi, anne ve babaların büyük bölümü sevinç göz yaşlarını tutamadı. (DHA)