İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, yatırımcıların güvenli ülkeleri ve kentleri tercih ettiğini, İzmir'in de dünyanın en güvenli metropollerinden birisi olduğunu söyledi. Özgener, "Kentimizde herkes güvenli bir şekilde, can veya mal endişesi yaşamadan dolaşabiliyor. Suç oranındaki düşüş de dikkatimizden kaçmıyor" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Başkan Özgener de, İzmir'in güvenlik güçlerinin üstün gayreti sonucu son derece güvenli bir şehir haline geldiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin sadece vatandaşların canını ve malını korumakla kalmadığını belirten Özgener, "Belki de çoğumuz farkında değiliz ama ülkemizin ve kentimizin ekonomisi canlanıyorsa, yatırımlar her geçen gün artıyorsa, özenilen ve yaşanmak istenen bir kent oluyorsak bunda güvenilir bir kent olmamızın payı çok büyük. Zira güvenliğin olmadığı yere hiçbir yatırımcı gelmez, ticaret ve sanayi yatırımları o kentlerde gelişemez" diye konuştu.

DOĞRU İHBAR TEŞEKKÜRÜ


Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de güvenlik alanında çok başarılı çalışmalara imza attıklarını vurgulayan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise polisin vatandaşı korumak ve onların güvenliğini canı pahasına sağlamayı amaç edindiğini kaydetti. İzmir'de 155 polis imdat hattına gelen ihbarların doğruluk oranının bütün Türkiye'deki oranın üzerinde olduğunu belirten Emniyet Müdürü Aşkın, bu nedenle İzmirlilere de teşekkürü bir borç bildiğini dile getirdi.

67 YILLIK BAŞARI


Aynı zamanda bir turizm kenti olan İzmir'de yabancılara yönelik suç olaylarını da incelediklerini söyleyen Aşkın, "Kayıtların tutulmaya başlandığı 1951 yılından bu yana yani 67 yıldır kentimize gelen yabancılara yönelik hiçbir terör eylemi gerçekleşmemiştir. Zaten güzel İzmirimize de yakışan budur" dedi.

"GÜNVENLİK YOKSA YATIRIM DA OLMAZ"


Türkiye'de güvenlik ve istikrar ortamı oldukça yatırımların da katlanarak süreceğini belirten Aşkın şunları söyledi:

"Güvenliği olmayan, her gün bombaların patladığı bir ülkede kimse yatırımını tehlikeye atmak istemez. Çünkü güvenliğin olmadığı yerde ne insanlar yaşar ne yatırım yapılır ne de ticaret gelişir. Biz Emniyet teşkilatı olarak güvenlik ve ekonomi arasındaki sıkı ilişkinin farkındayız. Şehrimiz daha güvenli oldukça ve istikrar devam ettikçe kentimizin refah seviyesi de artacaktır."

"EN CENTİLMEN SEYİRCİ"


İzmirlilerin spor karşılaşmalarında da centilmence davrandığını belirten Aşkın, "İzmir spor müsabakaları açısından gerçekten tüm Türkiye'ye örnek olacak çok iyi bir sezon geçirdi. Bunun için spor müsabakalarına gelip takımlarını destekleyen taraftarlara teşekkür ediyoruz. Tabii ki birkaç maçta münferit sayılabilecek kötü tezahüratlar oldu. Biz de bunların tespitini yaptık ve stattan çıkardık. Adli merciler de bu kişilere belli sürelerde karşılaşmalardan men cezası verdi. Tekrar belirtmek isterim ki, geçtiğimiz sezon İzmir'de özellikle Altay, Göztepe, Menemenspor, Altınordu, İzmirspor'un başarılı bir sezon geçirmesinde güzel kentimizin, güzel taraftarlarının sağladığı destek çok önemli" dedi.