İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) Başkan Adayı Alpay Okyay, 7 Ocak’ta yapılacak genel kurul öncesi esnafı sandığa çağırdı. Okyay, “Esnafımız iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na bağlı esnaf odalarında seçim heyecanı başladı. 7 Ocak Pazar günü İzmir Hilton Oteli’nde gerçekleşecek olan İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) genel kurulu öncesi, Başkan Adayı Alpay Okyay’dan esnafa “sandık çağrısı” geldi.
Adil seçim vurgusu
Odaya bağlı esnafları sandıkta iradelerini göstermeye davet eden Okyay, “Mesleğimize sahip çıkmak, verdiğimiz aidatların karşılığını almak için tüm esnafımızın 4 senede bir yapılan bu kongrelere katılması çok önemli. İnanıyorum ki esnafımız iradesine sahip çıkacaktır. Seçimlerde bizim listemiz dışında, 16 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Aykut Yenice ve 8 yıl Aykut Bey’in yardımcılığını yapmış Doğan Kılıç’ın listeleriyle toplamda 3 listenin yarışması bekleniyor. Odamıza yakışır, adaletli, şaibeden uzak bir seçim olmasını umuyor, tüm adaylara başarılar diliyorum. Esnafımızın sağduyulu bir şekilde iradesini sandığa yansıtarak odamız için en hayırlı kararı vereceğine inancım sonsuz” dedi.

İzmir'in en eski esnaf lokantalarından biri olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nı kardeşi ile birlikte işleten Alpay Okyay İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası’nın başkanlığı için adaylığını açıklamıştı.Gazete 9 Eylül'e verdiği bir röportaj da; “Dedem Adil Müftüoğlu bu odayı 1965 yılında kurdu. Ve odamızı tam 37 yıl başarıyla yönetti. Şu an odamız maalesef kötü durumda. 2018 yılından itibaren odamıza eski saygınlığını yeniden kazandıracağım” ifadelerini kullanmıştı.