SİMKAD önderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve belediyeler çalışma hayatında kadın istihdamının artırılması amacıyla kariyeramazon.com projesini hayata geçirdi.

sinan-keskinİş hayatına katılmak isteyen kadınlar ile iş gücü arayan işverenlerin eleman ihtiyaçlarını gidermek için köprü olmayı amaçlayan kariyeramazon.com düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Kordon Otel'de düzenlenen toplantıya projenin yürütücüsü Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) ile birlikte projeye destek veren Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası İzmir Bürosu'ndan Ünal Eren, Goethe Enstitüsü İzmir Müdürü Anna Weber, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği'nden Fatma Dayıoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'ndan Gülcan Kaya, Konak Belediyesi İstihdam Birimi, PERYÖN Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, İZSİAD'dan Serpil Oltulu, Yeniden Biz Platformu'ndan Leyla Somer ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan katıldı.

YÜZDE 70'İ KADIN


Kadınla erkek arasındaki eşitliği bir insan hakları sorunu, sosyal adaletin önemli bir koşulu ve aynı zamanda eşitlik, kalkınma ve barışın vazgeçilmez temel önkoşulu olarak kabul ettiklerini dile getiren SİMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Gencer, Türkiye'de üniversite eğitimi almış işsizlerin yüzde 70'inin kadın olduğuna dikkat çekerek, “İstihdamda kadın sayısını artırmak, kadının aile ekonomisine katkıda bulunmasına yardımcı olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için paydaşlarımızla birlikte kariyeramazon.com projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

İSTİHDAM ŞANSI


Kadınların çok yönlü düşünmesi nedeniyle kadın çalışan sayısının çok olduğu şirketlerde pisikolojik güvenlik, yaratıcılık ve takıma güvenin arttığının altını çizen Gencer, “Kadınların organizasyon becerisi daha yüksek olduğu için kadın çalışan ve kadın yöneticilerin şirketler adına daha verimli ve etkili olduğu biliniyor. Bu amaçla Türkiye'de bir ilk olarak sadece kadınlara yönelik bir platform kurduk. Bu sayede üniversite mezunu kadınlar 'kariyeramazon.com' üzerinden özgeçmişlerini oluşturup, iş ilanlarına bakıp kendi istedikleri, kendilerine uygun işi bulup çalışma imkanına sahip olabilecek” diye konuştu. Almanya'da buna benzer bir proje olan Goldnetz'in bundan 30 yıl önce hayata geçirildiğini hatırlayan Goethe Enstitüsü İzmir Müdürü Anna Weber de, Türkiye'nin 30 yıl zaman harcamaması ve projenin bir an önce etkili sonuçlar vermesi için bu güçbirliğinin içinde yer almak istediklerini vurguladı.