İzmir Mobilyacılar Odası 4 adaylı çekişmeli bir seçimin ardından yeni yönetimini seçti. Mevcut Başkanı Hasan Özkoparan yeniden başkan seçilirken kongrede zaman zaman kavgalar yaşandı.
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) odaları arasında en fazla merak edilen seçimi mobilyacılar gerçekleştirdi. Şirinyer Belediye Düğün salonundaki yarışta 4 aday yarıştı. 2 dönem Denetim Kurulu Başkanlığı Yapan Atıf Arslan, bir dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Hacı İbrahim Özalp, 11 yıl oda başkanlığı yapmış olan Mustafa Kara, 15 aydır başkanlık yapan Hasan Özkoparan ve ekibi Olağan Genel Kurulda aday oldu.
Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’ın divan başkanı olduğu genel kurulda İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu yaptığı konuşmada esnafa birlik mesajları verdi. Mutlu, “Üye sayısı, mesleki hassasiyetleri, iş hacmi ve ekonomi açısından mobilyacılar odamız 129 odamız arasında en özel ve en önde gelen odalarımızdan biri. Tüm Türkiye’ye örnek olan ve olacak olan çalışmalara seçilen ekip imza atacak. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun” ifadelerini kullandı.
Bir an bile durmayan yağmura rağmen mobilyacılar odalarının seçimine büyük ilgi gösterdi. Oda tarihinde görülmemiş bir katılımın sağlandığı genel kurulda ilkler yaşandı. Yüksek katılım nedeniyle oda ismi güncellendi. İlk kez dört aday yarıştı. Oda Eğitim Danışmanı Zafer Koç, mevcut oda başkanın beyaz listesine oy istediği iddiasıyla saldırıya uğradı. Darp girişimi emniyet ve özel güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle kısa sürede durduruldu. Salon boşaltıldı. Gerginliğin sona erdirilmesiyle oy verme işlemi devam etti.
Tebrikleri kabul eden İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “Kazanan sektörümüz oldu. Karşımızdaki 3 adayın oy toplamının yaklaşık olarak iki katı oy aldık. Büyük işler büyük desteklerle olur dedik. Bu desteği üyelerimiz verdi. Sorumluluğumuzun ağırlığı bir kat daha arttı. Büyük işleri birlikte başaracağız” dedi.