Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin 20-21 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kuruluna, Çağdaş Demokrat Mimarlar Grubu iddialı hazırlanıyor.44. dönem yönetim adaylığını açıklayan ekip, evrensel değerleri önceleyen ilkelerini açkladı.
Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanlığı’nı yürüten İbrahim Alpaslan, yeni dönemde, yeni ekibiyle birlikti hedeflerini şöyle açıkladı:
“Demokrasimizin zayıfladığı zor bir dönemde kentlerimiz yoğun yapılaşma baskısı altında hiç olmadığı kadar kötü yapılaşmakta, binlerce yıllık geçmişe sahip yaşam alanlarımız belli bir kesimin kısa vadeli çıkarlarına kurban edilmektedir. Ancak mimarlığın sahip olduğu ayrıcalıklı yaratıcı özüyle güçlü bir direnme ve dayanışma odağı olduğunu biliyoruz. Öncelikli amacımızın meslektaşlarımızın taleplerine ağırlık vermek olacağını söyleyebiliriz”
Alpaslan, önümüzdeki dönem çalışmalarını ise şöyle sıraladı:“Mesleki Denetim sisteminin zayıflamasıyla iyice belirginleşen haksız rekabete karşı müelliflik haklarının korunması temelinde çalışmalar sergileyeceğiz. İzmir Mimarlık Sergisi ve Ödülleri programı geliştirilerek üyelerin katılımı teşvik edilecek, nitelikli işlere imza atan meslektaşlarımız ödüllendirilecek ve bu kapsamda hazırlanacak sergi İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ayrıca bir Mimarlık Arşivi ve Müzesi projesini başlatacağız. Halen sürdürülen sertifikalı ve sertifikasız eğitimler çeşitlendirilerek artırılacak, bilgisayar kurslarının yanı sıra fotoğrafçılık, sunum teknikleri gibi kurslar da üyelerimize sunulacak. Bu önem bir lokal kazandırma planımız var. Ayrıca yurtdışındaki mimar odaları ile diyalog kurularak ortak etkinlikler, geziler, atölye çalışmaları düzenlenecektir. Daha yüzlerce başlık altında çalışmalarımızı geleceğe taşımayı amaçlıyoruz.”İbrahim Alpaslan tüm üyeleri genel kurula katılmaya, katkı koymaya beklediklerini sözlerine ekledi.

İŞBİRLİĞİ ZEMİNİ


Özellikle yapı ruhsat süreçlerinin dijital ortamda takibi ve hızlandırılması için hazırladıkları “Ruhsat Sürecine Dair Sorunlar” belgesinin güncellenmesi için çalışacaklarını belirten Alpaslan belediyelerle işbirliği zemini aranacağını belirtti.

DENEYİM VE GENÇLİK BİRLEŞTİ


Çağdaş Demokrat Mimarlar Grubu; İbrahim Alpaslan, Deniz Dokgöz, Nilüfer Çınarlı Mutlu, Şebnem Yücel, Tarkan Oktay, Can Gündüz, Ahmet Giliz, Buket İlter Alper, Yeşim Görmen Erdem, Mert Uslu, Okay Gönülol, Anıl Binay, Esra Yılmaz Keskin, Cansu Pelin İşbilen'den oluşuyor.