Haber/ Arif ARI

Manisa yurttaş insiyatafi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi, her ay otomatiğe bağladığı su zamlarıyla Manisa halkının faturalarına yük bindirmeye devam ettiğini belirterek tepki gösterdi.

 Kasım ayında yapılan yüzde 2,13 zamla 1 m3 su bedeli 4,36 TL, atık su ücreti 1,74 TL olurken, toplamda 1 m3 suyun bedeli faturalara 6,1 TL olarak yansıdı. 

1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yine yapılacak olan yüzde 2,3 lük yeni bir zamla 1 m3 su bedeli 4,46 TL'ye, atık su ücreti 1,78 TL' ye yükselirken, faturalara 1 m3 suyun bedeli 6,24 TL olacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin her ay düzenli olarak su faturalarına zam yapması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Sosyal medya da Manisa Yurttaş İnisiyatifi başlığı altında paylaşımlar yapan sayfa da çok sayı da vatandaş yapılan su zamlarına tepki gösterdi. Su zamlarının otomatiğe bağlanmasına seslerini yükselten Manisalılar, halkın bu zor dönemde sıkıntılarını görmezden gelen Cengiz Ergün'ü mesaj yağmuruna tuttu.