Folkart Towers, Folkart Mavişehir Konutları gibi birçok projenin sıhhi tesisat, yangın sistemi, ısıtma, soğutma ve doğalgaz sistemleri gibi altyapı işlerini üstlenen Egetek konkordato ilan etti.

sinannBaşta inşaat sektörü ve bu sektöre hizmet eden sektörlerde faaliyet gösteren şirketler ard arda konkordato ilan etmeye devam ediyor. Son olarak birçok büyük konut, AVM ve endüstiyel yapının altyapı tesisatlarını kuran İzmir'in köklü şirketlerinden Egetek Makina Müh. Doğalgaz Sistemi Denetleme Müşavirlik İnşaat ve Nakliyat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. konkordato ilan etti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün teyzesinin oğlu Lutfullah Hulusi Satoğlu tarafından 1992 yılında kurulan Egetek, endüstriyel tesisler ve inşaat sektörüne bağlı olarak, mekanik tesisat alanında, ısıtma, soğutma, sıhhi tesisat, havalandırma, doğalgaz, jeotermal sistemleri, yangından korunma sistemleri konusunda proje ve uygulama yapıyor. Yaklaşık 300 çalışanı bulunan firma bugüne kadar bin 500 projeye imza attı. Şirket halihazırda Lider Centrio, Crown Palace, İncek Loft, Simpaş Aquacity Denizli, Dalyan Panorama Evleri başta olmak üzere birçok projeye devam ediyordu.
Anadolu Otizm Eğitim ve Mücadele Geydirici Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de sürdüren Lutfullah Hulusi Satoğlu'nun ismi 2011 yılında Smyrna Konutları inşaatında sıhhi tesisatçı olarak çalışan 16 yaşındaki Cengizhan Akyaz'ın 9. kattan düşerek ölmesiyle gündeme gelmişti.

ÖZLER DE KATILDI


Öte yandan F.G.C İnşaat Mühendislik San. ve Tic. Ltd.Şti., Asyapı Proje İnşaat San.ve Tic. A.Ş., Efetaş Mühendislik İnşaat San. ve Tic. A.Ş., TİMPAŞ İnşaat San. Ve Dış Tic. A.Ş., Özler Makina San. ve Tic A.Ş. Ve Özler Makina'nın ortakları Bekir Özler ile Tuğsan Erkan Özler de konkordato ilan edenler kervanına katıldı.