EGEV bünyesinde kurulan Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (EGEVDEM) vereceği eğitimlerle KOBİ’leri “Endüstri 4.0"’a hazırlayacak

Burak-yildizEge Ekonomiyi Geliştirme Vakfı, şimdi de KOBİ’leri geleceğe taşıyacak bir projeyi hayata geçiriyor. Özel sektör, sivil toplum ve akademiyi buluşturacak proje ile EGEV, bölge firmaların ufkunu açacak. EGEV Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (EGEVDEM) vereceği eğitimlerle KOBİ’leri “Endüstri 4.0"’a hazırlayacak. Bu amaçla Harvard Business School Öğretim Üyesi, Stratejik Yönetim ve Uluslararası Finans Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Özgül Gök’ü İzmir’e transfer eden EGEV, EGEVDEM ile KOBİ’lere danışmanlık hizmetleri ve kapsamlı eğitimler verecek.

DANIŞMANLIK VERECEK


EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, proje ortakları ve EGEV Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte projeyi kamuoyu ile paylaştı. EGEV’in, 1992 yılında İzmir Valiliği, İzmir belediyeleri, üniversiteleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile bölgede işbirliği kültürüyle çalışarak yerel kalkınmayı desteklemek üzere kurulmuş bir vakıf olduğunu vurgulayan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam şöyle dedi: "EGEV 1998 yılında İzmir çevresindeki 9 ilin valilikleri, sanayi odaları, ticaret odaları, rektörleri başta olmak üzere benzer kurumların katılımı ile bölge düzeyinde çalışmalar yapmaya başlamıştır. Ege illerinin birbirleri ile uyum ve dayanışma içinde çalışarak bölgenin kalkınması için projeler üretmek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Şimdi ise, EGEVDEM'i kurduk. Değerli hocamız Harvard Business School Öğretim Üyesi Ekonomi Profesörü Özgül Gök ve Can Çirişoğlu Danışmanlık yönetiminde eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüteceğiz.”