27-30 Eylül tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenecek olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı öncesi yapılan toplantıda “Kazanan İzmir olsun” mesajı verildi.

Haber / Gökçe ADAR

27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de kapılarını açacak olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı için geri sayım sürerken konuyla ilgili bir tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Elit Fuarcılık Genel Müdürü Alper Çiçekçi, İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Bursa Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Erdal Çelebi, Kocaeli Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ve çok sayıda firma sahibi ile basın mensubu katıldı.

İSTANBUL KOMŞU OLUYOR


İzmir için yola çıktıklarını kaydeden Kudret Çiçekçi, “Böylesine kapsamlı bir Emlak Fuarı, İzmir’de ilk kez düzenlenecek. İnşaat ve emlak; içerisinde yüzlerce alt sektörü barındıran, dinamo etkisine sahip sektörler. Bu açıdan bu fuar büyük bir önemi hak ediyor. Bu fuarımızda 13 farklı ülkeden yatırımcılar stant açacak. Onlarca yabancı ülkeden yatırım uzmanları, ziyaretçiler İzmir’e gelecek ve buradaki projeleri gezme fırsatı yakalayacak. Bu hem İzmir’in ekonomisine hem tanıtımına, turizmine ve alt sektörlere katkı sağlayacak. Kazanan İzmir olsun” dedi. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa ise, “Bu fuar, İstanbul’u da yakından ilgilendiriyor. Şöyle ki özellikle İstanbul’daki konut fiyatlarını göz önünde bulundurursak İzmir, İstanbul’a göre çok daha cazip ve avantajlı bir konumda. İzmir-İstanbul Otoyolu ile bu iki şehrin arasındaki mesafe 3.5 saate iniyor. Bu da İzmir’in bundan böyle İstanbul’a komşu olacağı anlamına geliyor” dedi.

HEDEF 100 BİN ZİYARETÇİ


İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu da Bursa Emlak Fuarı’nı gördükten sonra böylesine önemli bir organizasyonun İzmir’de de gerçekleşmesi gerektiğini düşündüklerini söyleyerek, “Çok açık konuşmak gerekirse, Sayın Kudret Çiçekçi ile birlikte İzmir Emlak Fuarı’nı yapmaya Bursa’da karar verdik ve İzmir Emlak Fuarı için yola çıktık. Gerçekten de İzmir Emlak Fuarı ile kazanan İzmir olacak. Bugün biz bir meşale yaktık. Türkiye’de en çok emlak satışının gerçekleştiği 3’üncü il konumunda olan İzmir’de ilk kez böylesine büyük bir Emlak Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. İzmirli fuarları sever. İnanıyorum ki ilk fuar olmasına rağmen bu fuara 50 bin ile 100 bin arasında bir ziyaretçi çekeceğiz” dedi.