İzmir Ticaret Odası (İZTO) 41 bin 604 üyesi bugün sandık başına gidiyor. Fuarizmir’de gerçekleştirilecek olan seçimlerde 79 meslek grubuna 429 komite üyesi ve 175 meclis üyesi belirlenecek.

İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın yeni meslek komitesi üyelerini ve meclis üyelerini belirlemek üzere 41 bin 604 İZTO üyesi bugün sandık başına gidiyor. Fuarizmir’de gerçekleştirilecek olan seçimlerde 79 meslek grubuna 429 komite üyesi ve 175 meclis üyesi İZTO üyelerinin oyları ile belirlenecek. Seçimlerin ardından ise 14 Nisan tarihinde yapılacak seçimlerde 175 yeni meclis üyesi yönetim kurulu ve başkanını belirleyecek. Şuna kadar yönetim kurulu başkanlığı için mevcut başkan Ekrem Demirtaş, KESİAD Başkanı Zeki Yöndem ve Mahmut Özgener adaylıklarını açıkladılar. Ortak Akıl Grubu’nun ise meslek gurubu seçimlerinin ardından yarışa bir adayla girmesi yada mevcut adaylardan birini desteklemesi bekleniyor.

ŞENLİK HAVASINDA


Seçimlerin kent esnafına ve İzmir'e hayırlı olmasını dileyen İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener, beklenen gelişim ve atılım isteğinin sandığa da yansıyacağını kaydetti. Özgener, "Her birey değişimin öncüsü olmak için yoğun ilgi gösterip bize destek olacaklarına inanıyorum. Saha ziyaretlerimizde ve biraraya geldiğimiz işadamaların her seferinde bu değişimin vakti geldiğini ve seçim günü mutlaka oylarını kullanmaya geleceklerini söyledi. Gördüğümüz bu ilgi bizleri çok mutlu etti ve kazanacağımıza olan inancımız perçinlendi" diye konuştu.
İzmir'in demokrasi şenliğinin yaşanacağı seçimin birlik, beraberlik ve şenlik havasında geçeceğine de inandıklarını aktaran Özgener, "Bu bir yarıştır. Kazananlar olacağı gibi kaybedenler de olacaktır. Bize düşen sonuç ne olursa olsun bunu olgunlukla karşılamak ve rakibimizi kutlamayı bilmektir. Demokrasinin beşiği olan İzmir'de seçimde bunu bir kez daha göreceğimize inanıyorum. Tüm adaylarıma başarılar dilerken, sonuçların da kentimize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

DÜNYA MARKASI YAPTIK


İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ise adaylığını açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı: “Güzel İzmir’i bir dünya kenti yapmak, üyelerimizin işlerini geliştirmek, sorunlarını çözmek ve her gün kendimizi yenileyerek çalışmaya devam etmek için ben ve ekip arkadaşlarım adayız. İzmir için yola devam derken, üyelerimize ve İzmirlilere güveniyorum. 133 yaşındaki İzmir Ticaret Odası’nı bir dünya markası yaptık. Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalıştık.

REFORM YAPACAĞIZ


İZTO Başkan adayı Zeki Yöndem ise “Biz oda üyelerimiz arasında ve bütün meslek komitelerinde her kesimden iş dünyası temsilcileri ile bire bir görüştük. Aldığımız destekler ile mecliste en güçlü şekilde yer alacağız. Oluşturacağımız Sürekli Eğitim Merkezi’nde AB Fonları ve AB Fonlarından Yararlanma, Girişimcilik, KOBİ’lerin Finansman Kaynaklarına Erişimi gibi İzmir'i ekonomik ve sosyal yönden lider kent olmasına, sektörlerin önündeki engelleri kaldırabilecek etkinliğe kavuşturmak ve reform dönemi yaşatmak için elimizi taşın altına koyacak bir yönetim anlayışısergileyeceğimizi tüm üyelerimize taahhüt ediyorum” dedi.


İzmir Ticaret Odası seçimlerine yoğun katılım


İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimi için oy kullanma işlemleri, sabah saatlerinde Gaziemir’deki Yeni Fuar alanı, Fuarizmir A holünde başladı. Kesinleşmiş seçim listelerinde yer alan 41 bin 651 üye, 79 komitede, 429 komite üyesi ve 175 meclis üyesi seçecek. Oy kullanmak için Fuarizmir’in yolunu tutan oda üyeleri, seçimin yapılacağı holün önünde ve Gaziemir yolunda yoğunluk oluşturdu. Fuarizmir’in önünde uzun araç kuyruğu oluştu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 67'nci İnşaat Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyesi adayı olurken, başkan adayı olan Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, 56'ncı Ulaşım Araçları Satışı Grubu’ndan, 3’üncü başkan adayı Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Başkanı Zeki Yöndem 21'inci Güzellik Salonları, Kuru Temizleme ve Diğer Faaliyetler Grubu’ndan aday oldu. Saat 09.00’da başlayan ve 17.00’de sona erecek oy verme işlemi için başkan adayları da sandık başına gitti. 133 yıllık İzmir Ticaret Odası’nda 26 senedir başkanlık görevini sürdüren Ekrem Demirtaş, 77 No'lu sandıkta oyunu kullandı. 'Her bir rey değişim için' sloganıyla seçime hazırlanan Mahmut Özgener ile diğer başkan adayı Zeki Yöndem de sandık başına gitti.

YÖNETİM KURULU CUMARTESİ SEÇİLECEK


Yargı gözetiminde yapılacak yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri, disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri, birlik genel kurul delegeleri asil ve yedek üyeleri seçimleri ise 14 Nisan Cumartesi günü 09.00- 14.00 saatleri arasında İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek. Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminde oyların eşit çıkması halinde en çok oy alan 2 aday arasında aynı usulle ikinci tur seçim 15.00- 18.00 saatleri arasında yapılacak. Seçim, gizli oy- açık sayım esasına göre yürütülecek.