İzmir Ticaret Odası, 87. İzmir Enternasyonal Fuarı nedeniyle kentte bulunan yabancı delegasyon temsilcilerini yemekte ağırladı.

Bir otelde düzenlenen ve yabancı delegasyon temsilcilerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı yemeğin açılış konuşmasını İngilizce yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İİzmir Enternasyonal Fuarı'nın önemine dikkat çekti. Özgener, "Bu önemli organizasyon, bugün de siz dostlarımızla buluşmamızı sağladı. Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Balkanlara kadar yabancı dostlarımızı İzmir'de görmek bizim için büyük mutluluk. Bu yılki temamız teknoloji. İzmir, teknoloji ve teknolojik alt yapı yatırımlarına önem veren bir kent. Sizlerle yapacağımız yüz yüze görüşmelerde özellikle teknoloji alanında nasıl iş birliği yaparız, güçlerimizi nasıl birleştiririz, bunları konuşmak arzusundayız. İzmir Ticaret Odası ve tüm İzmir kenti olarak sizlerle her türlü iş birliğine hazırız. Temsil ettiğiniz ülkeler, temsil ettiğimiz büyük ticaret camiası için hedef pazarlardır. Hepinizle yapacak işimiz, paylaşacak fikirlerimiz ve potansiyel iş birliği konularımız var" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Türkiye'nin yaşanan ekonomik sıkıntıların üstesinden gelebilecek bir ülke olduğunu, bu durumdan güçlenerek çıkılacağına inandığını söyledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1. İktisat Kongresi'nde "Bu kenti fuarlar ve kongreler, sergiler kenti yapın" dediğini anımsatan başkan Kocaoğlu, "İzmir Enternasyonal Fuarı 87 yıldır değişen koşullara ayak uydurarak dünyayı buluşturdu ve ilk ürünlerin sergilendiği bir fuar oldu. İzmir tarih boyunca tarım ve ticaretin Akdeniz'deki en önemli merkezlerinden biri oldu. Fuarlar, dünyanın en çok ihtiyacı olan barışa da büyük katkıda bulunuyor. Dünyayı barış ve kardeşlik için çağırmaya en uygun kentlerden biri İzmir" diye konuştu.

İzmir'in yatırım için dünyada en iyi iklimlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Aziz Kocaoğlu, "İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tüm katılımcılar için bol kazançlı geçmesini bölge ve dünya barışına katkıda bulunmasını diliyorum" dedi.