İZMİR'de nisan ayının ilk haftası gerçekleştirilen seçimlerde güven tazeleyen İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu'nu Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) yönetimleri ziyaret etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkan Vekili Hakkı Attaroğlu, DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Nuri Durak, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, TTO Meclis Başkanı Behçet Çınar ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'yi ziyaret ederek, seçim başarısı nedeniyle tebrik etti. Yeni dönemde teknoloji, proje tasarımı ve insan odaklı bir çalışma yapacaklarını belirten Işınsu Kestelli, tarım ve hayvancılıkta her aşamada katma değeri yükseltecek model ve proje tasarımının faaliyetlerinin ana eksenini oluşturacağını ifade etti. Kurumlar arası işbirliğinin zorunluluk haline geldiğini anlatan Kestelli, "Teknolojik değişimle birlikte toprağa bağımlılığı azalan tarla ve bahçeler giderek fabrikalara dönüşüyor. Pek çok tarımsal ürün, giderek artan oranda sanayinin kullanım alanına giriyor. Ya da bizim Borsa'da ticaretini yaptığımız ürünlerin fiyat dalgalanmaları, bazı fabrikaların şalter indirmesine neden olabiliyor. Böyle bir iklimde iş yaparken sırf tarım ya da sırf sanayi gözlüğüyle bakmak, çoğu zaman yetersiz kalabiliyor. Bu nedenle yakın gelecekte Borsamız ve EBSO kadrolarının daha yakın çalışma ihtiyacını karşılamaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İŞBİRLİĞİ SÖZÜ VERİLDİ

İzmir'in, bir sanayi ve tarım kenti olduğu kadar aynı zamanda bir denizcilik kenti de olduğunu ifade eden İTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli, potansiyelin çok kullanılmadığını savunarak tarımın silikon vadisi olmak gibi mega yatçılığın merkezi olmanın da İzmir'e yakışacağını dile getirdi. Kestelli şöyle konuştu:

"Katma değer üretmek, yeni ve öncü işler yapmak bu kentin DNA'sına işlemiş. İnşallah yeni dönemde kentteki tüm önemli kurum ve kuruluşların İzmir ortak paydasının etrafında birleştiği ve çalıştığı bir kent haline dönüşürüz. Tarıma dayalı sanayi merkezlerini güçlü tutmak çok önemli. Torbalı 800 şirketi, iki organize sanayi bölgesi ve 54 bin çalışanıyla tarıma dayalı sanayide çok kritik bir ilçe. İhracatta 66 kenti geride bırakacak kadar iddialı bir ilçeden söz ediyoruz. Torbalı'yı güçlü kılan tarımsal sanayi işlerinden biri olan tütünde tescil yetkisi de borsalara geçti. Bu nedenle yeni dönemde TTO ile Borsamız arasında konuşulacak çok konu olduğuna inanıyorum."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun da ortak projeler üretmeye hazır olduklarını söyleyerek İzmir ekonomisinin canlandırılması konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. DHA