Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı ve NTV & Özgencil işbirliğinde 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Ege Bölgesi’nde ilk kez “Ege Ekonomik Forum” düzenlenecek. Küresel, ulusal ve bölgesel boyutta ekonomi, sanayi, tarım, enerji, lojistik ve geleceğin kentleri konularının ele alınacağı organizasyonun açılış konuşmasını Başbakan Sayın Binali Yıldırım gerçekleştirecek.
16 yıldır Türkiye’nin en uzun soluklu vizyoner toplantısı “Forum İstanbul Konferansları”nı düzenleyen Özgencil Organizasyon, Türkiye’nin önde gelen yayın kuruluşu NTV ile önemli bir işbirliğine imza atıyor. Tarih boyunca önemli bir lojistik, ticaret ve kültür merkezi olan İzmir’de, ilk kez “Ege Ekonomik Forum” adı altında uzun soluklu uluslararası bir konferans zinciri başlıyor.

25-26 Ekim 2017 tarihlerinde Swissotel İzmir’de gerçekleşecek “Ege Ekonomik Forum”un açılış konuşmasını Başbakan Sayın Binali Yıldırım gerçekleştirirken bu büyük organizasyona Türkiye’den ve yurtdışından önemli isimler de konuşmacı olarak katılacak.
Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) bölge ortaklığı, Ege Bölgesi’nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş adamları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle tüm Ege Bölgesi’ni kapsayacak olan “Ege Ekonomik Forum”un “Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” sağlaması amaçlanıyor.
“Türkiye ve global büyüme sorunları” ile başlayacak “Ege Ekonomik Forum”, Türk ve Yunan dostluğunun ortaya konulacağı “İki Yaka Bir Deniz”, “Ege Bölgesi ekonomisi ve sanayisi”, “Sürdürülebilir inovatif tarım”, “Bölgenin enerji üssü olması”, “İpek Yolu’ndan günümüze ticaret ve lojistik”, “Ege’nin muhteşem kentlerinden geleceğin kentlerine” ve son olarak da “Ege Bölgesi’nin marka değerleri”nin ortaya konulacağı oturumlarla vizyon yaratmayı hedefliyor.

Tanıtım toplantısına Zeybekci de katıldı
“Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” başlığı altında gerçekleşecek bu büyük konferansın gündemini ve hedeflerini değerlendirmek üzere; 3 Ekim 2017, Salı günü Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, EİB Koordinatör Başkanı Sayın Sabri Ünlütürk, EGEV Başkanı Sayın Mehmet Ali Susam, Doğuş Yayın Grubu Ekonomi Grup Başkanı Sayın Servet Yıldırım, Özgencil Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şeref Özgencil ile Ege Bölgesinin Oda, Borsa, Sivil Toplum önderlerinin de katıldığı bir basın toplantısı gerçekleşti.
Akdenizin Yıldızı İzmir
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Forum'un 25 ve 26 Ekim'de Swissotel'de uluslararası nitelikle yapılması için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Ege Ekonomik Forumu'nu ilk kez İzmir'de düzenleyeceğiz. Bu süreçte daha önce kendisiyle birlikte çalışma onurunu yaşadığım Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin EGEV'e ve Ege'ye verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Akdeniz'in yıldızının İzmir ve Ege olduğunu söyleyen EGEV Başkanı Susam, "Merkezi hükümetin orta ve uzun vadeli strateji planlarında yereldeki taleplerin dikkate alınmasıyla Ege'nin kalkınması çok daha önemli. Biz Ege Ekonomik Forumu ile Türkiye'nin gücünü, potansiyelini ve Ege'nin önceliklerin konuşacağız. Forum'un açılış konuşmasını da Başbakanımız  Binali Yıldırım yapacak. Ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Yunanistan'ın Ekonomi Bakanı’nın da katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakandan birlik mesajı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ise Ege'nin zeybeği her zaman tek başına oynamakla eleştirildiğini söyleyerek, "Ama siz zeybeği 10 kişi hep birlikte aynı ahenkle oynarsanız o zaman dünyanın en güzel oyunu olur. Ege'ye Batı Anadolu'nun başkenti olan İzmir’e, 10 bin yıldır bünyesinde barındırdığı bu özelliğini tekrar ortaya çıkarmalıyız, ama bu otururken olmaz. Ak Parti’isi, CHP”lisi MHP’lisi söz konusu Ege olduğunda birlik olmalı. Bakanların karşısına, Başbakan’ın karşısına, tüm siyasi ayrılıkları bir kenara bırakarak, birlikte çıktıkları zaman aşamayacakları zorluk kalmaz. Bu forum da bunun sağlandığı yer olacak diye umuyorum” diye konuştu.