Ayakkabı ve tekstil sektörlerinin devlerini buluşturan Shoexpo ve Pretexpo dün kapılarını açtı. Fuar İzmir'deki yoğun programa bugün MINEX Fuarı ve Uluslararası Maden Teknolojileri Kongresi de eklenecek

Ayakkabı ve tekstil sektörünün devleri Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Shoexpo- İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı ve Pretexpo- Moda ve Hazır Giyim Fuarı kapılarını açtı. Shoexpo kapılarını 42. kez açarken, Pretoxpo sektör profesyonelleriyle ilk kez buluştu. Fuarlarının açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her gün biraz daha büyüdükleri fuarcılık alanında yeni başarı öyküleri yazmaya devam edeceklerini söyledi. Bu sene ilk kez gerçekleştirdikleri Pretexpo fuarının Shoexpo ile birlikte yürüyüp birlikte büyüyeceğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Fuarcılıkta her sene gittikçe büyüyoruz. Örneğin bu sene yüzde 30 büyüdük. Düzenlediğimiz fuar sayısı da 42’ye ulaştı. İzmir’de fuarlar giderek artacak ve sanayinin, turizmin, tanıtımın hizmet sektörünün buluşup kaynaştığı kentimiz, ülkenin dünyaya açıldığı bir yer olacak. Biz bu başarıları İzmirlilerin verdiği destekle sağlıyoruz” dedi.

15 BİN ZİYARETÇİ

Geçtiğimiz yıl 6 bin 841 metrekare alanda 11 bin sektör profesyonelini ağırlayan SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl 8 bin 566 metrekarelik alanda açıldı. 15 bin profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarda, erkek ayakkabısından çantaya, bavuldan aksesuarlara, çocuk ayakkabılarından kadın ayakkabılarına kadar pek çok ürün grubu sergileniyor. SHOEXPO, 20 Ekim Cuma akşamı kapanıyor. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de, üreticileri yatırımcılarla buluşturan fuarda yurtdışından ABD, Şili, Güney Afrika, Avustralya ve Malezya, yurtiçinden ise İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Manisa, Konya, Hatay ve Gaziantep’den toplam 159 katılımcı yer alıyor. SHOEXPO’yu bu yıl 55 ülkeden bin 200’ü aşkın yabancı satın alıcının ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Pretexpo'da ise 4 gün boyunca ayakkabı ile birlikte tamamlayıcı olarak nitelendirilen hazır giyim sektörünün öncüleri, Fuar İzmir’de buluşacak. C holünde 2 bin 7 metrekarelik alanda gerçekleşen fuara Türkiye’nin çeşitli illerinden 63 firma katılımıyla açıldı. Fuarda, “Kadın Giyim, Erkek Giyim, Çocuk Giyim, Spor Giyim, Aksesuar, Kot Giyim, Deri Giyim, İç Giyim ve Kürk ürün grupları yer alıyor.

Bugün çifte açılış var

İki önemli fuara ev sahipliği yapan Fuar İzmir'de bugün bir fuar ve bir kongrenin açılışı gerçekleştirilecek. 7. MINEX Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı açılışı ile 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi'nin (IMMAT) startı verilecek. İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX, 21 Ekim'e kadar açık olacak. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) ise yine 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında, MINEX 2017 ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Kongre bugün saat 13.30'da açılacak. Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcılar maden makineleri hakkındaki her şeyi masaya yatıracak.