Haber/ Murat ERVİN

Gaziemir'deki fuar alanında 16-19 Kasım tarihlerinde düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na 105 ülkeden 3 bine yakın yabancı alım heyetinin katılması bekleniyor. Ayrıca Türkiye'nin 81 kentinden 30 bin civarındaki alım heyetleri de hem ikili iş görüşmeleri hem de yeni pazarlar için İzmir'de olacak. Yarın açılacak fuar nedeniyle konaklama, yeme-içme, ulaşım ve hediyelik eşya söktüre de hareketlenecek. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkan Hayati Ertuğrul, kent merkezindeki otellerde konaklayacak olan 33 bin kişinin 3 gecelik konaklamaya ortalama 35 milyon TL harcayacağını söyledi.

10 MİLYARLIK İMZA

Başkan Ertuğrul, gelinlik ve damatlık bakmaya gelenlerin kent merkezinden fuara ulaşım, akşam yemeği ve hediyelik eşya alımlarını dahil kent ekonomisi yaklaşık 100 milyon TL kazandıracağını anlatırken, “Fuarda ayrıca 1 milyar dolara yakın (yaklaşık 10 milyar TL) ikili ticari anlaşmalarla satış yapılmasını hedefliyoruz” dedi. Otellerdeki doluluk oranılarının yüzde 100'lere ulaştığı yönünde bilgi geldiğini aktaran Hayati Ertuğrul, “Bin kişilik rezervasyonu tek başına İZFAŞ kendisini yaptı. Toplam 195 stantın açılacağı fuara Amerika'dan, Katar ve İngiltere'ye; Gaziantep'ten Ankara ve Bursa'ya kadar pek çok ülke ve kentten yoğun ilgi var. Zaten Avrupalı alıcılar bu fuarı bekliyordu” diye konuştu.

'KENTE BEREKET GELECEK'

Mevcut dönemin Avrupalı alıcılar için sipariş verme dönemi olduğuna işaret eden Hayati Ertuğrul, koleksiyonu hazır olan firmaların Fuar’da bir adım önde olacağını kaydetti. Gelinlik Fuarının herkes için bereketli ve kazançlı olmasını dilediğini vurgulayan Ertuğrul şunları söyledi: “Burcu Esmersoy’un sunumu ile açılacak fuarda genç fikirleri ön plana çıkarmak amacıyla 'Uyanış' temalı ve 12 bin 500 TL ödüllü 12. Gelinlik Tasarım Yarışması da düzenlenecek. Tasarımcı Cihan Nacar, ünlü televizyon sunucusu ve oyuncu Burcu Esmersoy, ünlü modeller Çağla Şıkel, Demet Şener, Deniz Pulaş, Ece Gürsel, Gizem Özdilli, Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Şevval Şahin, Tülin Şahin, Wilma Elleş IF Wedding Fashion İzmir Fuarı'nda defileye çıkacak.”

ÇEŞME'YE BİLE REZERVASYON

Fuarın bu yıl 15'inci kez düzenleneceğinin altını çizen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Özkardeş, Mermer Fuarı Marble ve Gelinlik Fuarı If Wedding benzeri dünya çapında ses getiren fuarların sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Özkardeş, “Bu fuarlar kadar ses getirecek yeni fuarların sayısı arttıkça başta konaklama sektörü olmak üzere kent ekonomisi hızla canlanacaktır. If Wedding fuarı nedeniyle yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştığımızı söyleyebilirim. Öyle ki kent merkezinde yer bulamayan çoğu ziyaretçi Çeşme'deki otellere bile rezervasyon yaptırıyor” ifadelerini kullandı. İzmir'in hazır giyim ve konfeksiyon alanında son derece başarılı olduğunu da aktaran Özkardeş, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım'ın da özel olarak gelinlik fuarı için büyük bir özveriyle çalıştığının altını çizdi. (Murat ERVİN)