İzmir İş Kadınları Derneği İZİKAD, bu yıl ilk kez dağıtılacak olan Girişimcilik Gecesi Ödülleri ile İzmir’de kadınların iş hayatındaki yerini güçlendirmeye yönelik adımlar atan kişi ve kurumları ödüllendirecek.
İZİKAD tarafından kadının iş dünyasındaki yerini güçlendirmek icin bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Girişimcilik Gecesi Ödülleri öncesi değerlendirme toplantısı, İZİKAD dernek merkezinde gerçekleştirildi. İzmir’in ve ekonomi dünyasının yakından tanıdığı iş kadınları Aysel Öztezel, Ayçe Bükülmeyen, Candan Çorbacıoğlu, Dilek Gappi, Gülfem Yorgancılar Perçin, Meltem Kolday ve Zeynep Gürel’in yer aldığı jüri heyetinin toplantısına, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter de katıldı.

Kadının yerini güçlendirmek için


İZİKAD olarak kadının iş hayatındaki yerini kuvvetlendirmeye yönelik pek çok proje yürüttüklerini belirten Serter, “Girişimcilik Gecesi Ödülleri fikri ise hem iş dünyasına atılarak fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadınlarımıza cesaret vermek hem de kadının iş hayatındaki rolüne olumlu katkılar sağlayan işletmeleri tüm kamuoyuna örnek göstererek bu tarz işletmelerin artmasını sağlamak motivasyonuyla ortaya çıktı. Bugün ülkemizin kadın istihdamını artırmaya, kadınların iş dünyasındaki yerini güçlendirmeye ve kadın girişimcileri desteklemeye hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. İnanıyorum ki düzenlediğimiz bu ödül töreni de bu önemli hedefe hizmet eden bir basamak görevi görecek ve tüm kadınlarımızı iş hayatında daha etkin rol almak konusunda cesaretlendirecektir” dedi. Serter, geceyi koordine eden İZİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Betül Sezgin ve Özden Erten’e de teşekkür etti.
Yılın Girişimci İş Kadını, Yılın Üst Düzey Kadın Yöneticisi, Yılın Kadın İstihdamına Destek Veren Kurumu, Yılın Kadın İş Hayatına Önem Veren Şirketi ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere 5 farklı kategoride ödüllerin dağıtılacağı Girişimcilik Gecesi Ödülleri, Şubat ayında İzmirli STK ve iş dünyası temsilcilerinin katılacağı törenle sahiplerini bulacak.