İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) üyeleri KOSGEB desteklerinden daha fazla yararlanacak. İZİKAD ile KOSGEB İzmir Güney Müdürlüğü arasındaki işbirliği, eğitim desteği ile devam edecek. KOSGEB Güney Müdürü Mustafa Çanakçı’yı makamında ziyaret eden İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ve Dernek üyeleri, yapacakları projeler için KOSGEB destekleri hakkında Mustafa Çanakçı’dan bilgi aldı.

Önümüzdeki günlerde KOSGEB mevzuatının ve hibe projelerinin değişeceğini ifade eden Mustafa Çanakçı, İZİKAD‘ın bu konuda bilgilendirme desteği istemesi üzerine sonbaharla birlikte yeni destek projelerini anlatmak ve tanıtmak için başta İZİKAD olmak üzere STK’lara sunum yapacaklarını söyledi.

“Ayakları üzerinde duran her kadın bir kaledir”


İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise bir çok proje yürüttüklerini, AB hibe programları dahil bir çok destek noktasına projeler sunduklarını söyleyerek KOSGEB’den de üyeleri için destek ve bilgi almanın son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Özellikle sonbaharda B2B toplantıları yapacaklarını ve bu toplantılara doğru katılımcıların temini konusunda KOSGEB’in vereceği desteğin çok faydalı olacağını söyleyen İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Hem bireysel olarak üyelerimizin kafalarındaki sorulara yanıt bulmak hem de projelerimize maddi manevi destek temin etmek için yaptığımız bu ziyaretin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle yeni işletme kuracak olan kadınların KOSGEB desteklerini alması için bu eğitimlere katılması gerekiyor. Kadın girişimcilerin özellikle ülkemizde desteklenmesi son derece hayati bir konu. Bu anlamda kadınlarımız cesaretli olsun ve KOSGEB’in bu eğitimlerine katılsın. Ayakları üzerinde duran her kadın, hem ekonomiye hem de toplumsal hayata dahil olmuş birer kaledir” diye konuştu.