İzmir Foça ilçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Foça Reha Midilli Turizm Fakültesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğiyle düzenlenecek 'Turizm'de Türk Yunan Sınır Ötesi İşbirliği' panelinde, Türkiye ile Yunanistan'dan turizmci ve yetkililere ev sahipliği yapacacak.

Moderatörlüğünü DEÜ Foça Reha Midilli Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak'ın yapacağı panel Reha Midilli Kültür Merkezi'nde 18 Nisan'da, 13.30 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl bünyesine Foça'daki bir tatil köyünü de katan dünyanın en önemli tur operatörlerinden birinin CEO'su Sue Thomas, Yunanistan'ın Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Apostolos Tziotis, Sakız Adası Ticaret Odası Başkanı George Georgoulis, Sakız Adası Aile Konaklamaları Derneği Başkanı Dimitrios Kytrilakis, ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ETİK Başkan Yardımcısı ve Danışma Kurulu üyesi İlker Ünsever panelde konuşmacı olarak yer alacak.

DEÜ Foça Reha Midilli Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak, panelin iki ülke arasında barış ve dostluk köprüleri kurulmasına katkı yapacağına inandığını söyledi. Prof. Dr. Kozak, "Turizm her iki ülkeninde çok önemli gelir kaynaklarından biri. İşbirliği olasılık ve olanaklarının tartışılacağı bu panel birlikte çalışma ve paylaşmanın her iki ülkenin yararına olacağına da dikkat çekecektir" dedi.