Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ile Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) giyim sektörüne yönelik istihdamı ve ihracatı arttıracak yeni çalışmalar yürütmeyi planlıyor.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul ve beraberindeki EGSD yönetimi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Burak Sertbaş ve EHKİB Başkan Yardımcısı Seray Seyfeli’yi ziyaret etti.

Ziyarette EGSD’nin yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlatan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, sektörü daha sık bir araya getirecek etkinlikler planladıklarını ifade etti. Üyeleri birleştiren etkinliklerde sektörün ihtiyaçlarının analiz edileceğini ve o yönde projeler gerçekleştireceklerini belirten EGSD Başkanı Ertuğrul, “Sektöre nitelikli eleman yetiştirme konusunda yürüteceğimiz çalışmalar en önemli projelerimizden biri olacak. Bu konuda çeşitli girişimlerimiz olacak. Farklı kurum ve kuruluşlarla da ortak çalışmalar içine girerek daha büyük sinerjiler yaratmak temel hedefimiz” dedi.

Bu anlamda giyim sektörünün ülkemizin önemli bir ihracat gücü olduğunu ifade eden Ertuğrul, “Ege İhracatçılar Birlikleri ile de sektörümüzün ihracatını arttıracak ortak ne gibi faaliyetler yapabiliriz, nitelikli ara eleman ihtiyacını gidecek ne gibi eğitim çalışmaları yapabiliriz, onları konuşmak için bugün buradayız. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde iki kurum daha sık ortak çalışmalar içinde olacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise iki kurum olarak işbirliklerinin artarak devam edeceği inandığını vurgulayarak, “Hazır giyim, konfeksiyon, tekstil hem ülkemizin hem de bölgemizin en önemli ihracat kalemlerinin başında geliyor. EGSD ile önümüzdeki dönemlerle ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Sektörümüzün büyümesi ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlaması için projeler üreteceğiz” dedi.